Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
'Knjiga utjehe'

Knjiga koja će te podsjetiti na važnost življenja u sadašnjem trenutku

Knjiga tjedna ovoga puta je 'Knjiga utjehe' Matta Haiga, u kojoj je sabrao misli, meditacije, popise, primjere, stvari na koje podsjeća sebe i svoje čitatelje, kako bismo se u teškim vremenima lakše održali na površini i dospjeli do sigurne obale

knjiga utjehe_3.png
Budi najbolja verzija sebe.

Da književna pustolovina ne znači nužno otkrivanje dalekih svjetova i priča dobro znaju ljubitelji Matta Haiga. Ovaj proslavljeni autor Ponoćne knjižnice fokus stavlja na bogatstvo našeg individualnog unutarnjeg carstva i važnost življenja u sadašnjem trenutku. U svojem posljednjem uratku, Knjiga utjehe (The Comfort Book), sabrao je misli, meditacije, popise i primjere, a kada ih pročitate shvatit ćete zašto za Haiga kažu kako bi njegove knjige trebalo uzimati dvaput na dan, kao lijek. Prijevod donose Božica Lebinec i Lidija Lebinec.

Empatija i jedinstven uvid u sva stanja ljudske duše čine Matta Haiga piscem koji, osim sjajne fikcije, čitateljima isporučuje neponovljiv žanr koji zaslužuje vlastitu kategoriju.

Kad nam je teško, potrebna nam je duboka utjeha, nešto elementarno, čvrsta podrška, stijena koje ćemo se držati. Sve to imamo u sebi, ali ponekad nam treba pomoć da bi postalo vidljivo. Knjiga utjehe sadrži misli, meditacije, popise, primjere, stvari na koje Haig podsjeća sebe i svoje čitatelje, kako bismo se u teškim vremenima lakše održali na površini i dospjeli do sigurne obale. Slavni Stephen Fry napisao je kako bi Haigove knjige trebalo uzimati dvaput na dan, kao lijek, držati ih na noćnom ormariću, čuvati ih blizu poput molitvenika, posezati za njima da nas vrate u ravnotežu, da se onda kad je teško podsjetimo da ništa ne traje zauvijek, da smo sposobni osjećati se drugačije, da su nam osjećaji promjenjivi, da imamo snage preživjeti najgore dijelove i da sitnim koracima zahvalnosti i prihvaćanja možemo savladati umijeće življenja.

Image
Knjiga tjedna

Darujemo knjigu 'Knjiga utjehe'

Kad se zamrači, ne možemo vidjeti što imamo. To ne znači da nemamo te stvari – one ostaju, ovdje su pred nama. Mi samo trebamo zapaliti svijeću ili raspiriti malo nade i možemo vidjeti da je ono za što smo mislili da je izgubljeno, zapravo bilo samo skriveno.

O autoru:

Matt Haig (1975) britanski je autor uspješnica kao što su „Kako zaustaviti vrijeme“, „Zapisi o nervoznom planetu“, "Ponoćna knjižnica" i „Zašto ostati živ“. Napisao je i mnoge uspješne i nagrađene naslove za djecu, kao što su: „Dječak zvan Božić“, „Djevojčica koja je spasila Božić“, „Echo Boy“, „Shadow Forest“ i drugi. Njegove su knjige prevedene na 30 jezika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Želiš li osvojiti ovu sjajnu knjigu koja je poput lijeka za dušu, svakako zaviri u našu rubriku Darujemo!

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.