Kako se dobiva kandirano voće?

Znate li kako se dobiva kandirano voće i za što se sve kandirano voće može koristiti

Kako se dobiva kandirano voće?

Kandirano voće je savršena grickalica, ali i odlična kao dekoracija na tortama i kolačima. 
A da li ste se zapitali kako se dobiva kandirano voće i jeste li ga poželjeli sami napraviti?

Proces kako se dobiva kandirano voće izgleda dug i kompliciran. No, tolike su mogućnosti koje vam kandirano voće pruža da naprosto morate isprobati.

Image



Mnoge torte i druge slastice sadrže kandirane naranče ili limune. Mislimo da ne postoji ona koja ih nije poželjela vidjeti na svojoj kraljici slatkiša.

Kada jednom otkrijete kako se dobiva kandirano voće, neće vam biti jasno zašto ste čekali toliko dugo? Evo recepta kako se dobiva kandirano voće.

Kandirane fete citrusnog voća (ili voća po vašem izboru) oduzimaju samo malo truda i vašeg vremena, a toliko su jednostavne za pripremu i šteta je ne napraviti ih, jer kombinacija ima na pretek

Kandirano voće je i divan poklon, posebno tijekom blagdana. 
Kriške naranče jednim dijelom umočite u čokoladu i pustite da se ohladi. Zatim pospremite u celofansku vrećicu koju zavežete konopčićem uz prigodnu poruku. 
Ili ih poslužite kao grickalice uz kavu ili čaj.

Možete kandirati naranču, crveni grejp, limetu i limun. 
Svako voće kandirajte u posebnoj posudi. Sirup (voda i šećer) koristite za najviše dvije ture kandiranja. Na trećoj, ako ne promijenite vodu i šećer, već počinje kristaliziranje,

Uzmite npr. 2 naranče ili bilo koji drugi citrus, 200 g šećera, 250 ml vode i krenite u pripremu.

Kako se dobiva kandirano voće - PRIPREMA

Vodu i šećer stavite u širi lonac. Kada se šećer otopi smanjite vatru. Naranče iskidajte oštrim nožem na što tanje kriške, neka budu oko 1-2 milimetra debljine.
Zatim te kriške stavite u sirup od vode i šećera u jednom sloju. Neka vam kriške ne prelaze i ne prekrivaju druge fete.
Ostavite dovoljno mjesta u loncu i kuhajte ih točno 20 minuta.
Zatim ugrijte pećnicu na 115 stupnjeva te pripremite lim za pečenje na koji ste postavili papir za pečenje.
Kriške voća pažljivo izvadite na papir za pečenje.
Pecite (sušite) ih u pećnici 40 minuta.
Izvadite ih iz pećnice i ostavite na sobnoj temperaturi da se potpuno ohlade.

Umjesto pećnice možete koristiti dehidrator hrane.

Nadamo se da će vam ovi savjeti kako se dobiva kandirano voće, biti od pomoći kada se odlučite na kandiranje.