Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Dobro otvori oči

Jednostrano prijateljstvo? Prepoznaješ li ove znakove kod svoje prijateljice

Imaš tu jednu frendicu s kojom jedva dogovoriš druženje, a onda kad se i nađete samo te uznemiri svojim ponašanjem jer zapravo imaš osjećaj da samo ti nju slušaš, a ona nikad ne pita za tvoje probleme? Vjerojatno se radi o jednostranom prijateljstvu

pexels-roberto-nickson-2609463.jpg
Foto: Pexels
Budi najbolja verzija sebe.

Prijateljstva su dragocjena i trebamo ih čuvati jer osim što nam obogaćuju život, povezuju nas s drugima, no, zna se dogodi da nas mogu itekako povrijediti. Prave prijateljice su uvijek tu uz nas, i kad se smijemo, i kad plačemo. Zbog njih se osjećamo manje usamljenima. Ali, svi smo bar jednom imali tu jednu toksičnu prijateljicu koja nas je samo iscrpljivala i zapravo svakim susretom punila negativnom energijom, no, to nas nije previše zamaralo već naprotiv - nastavili bi se družiti s njom.

Image
Riješi se loših prijatelja

Znakovi da je vaše prijateljstvo toksično te da je vrijeme da kreneš dalje

Nije važno koliko si dugo s nekim prijateljica već je važnija kvaliteta vašeg prijateljstva. Utječete li dobro jedna na drugu? Ako je tvoj odgovor ne, za početak je važno to prepoznati, a onda je lagano izbrisati iz svog života. U svakoj novoj fazi života upoznavat ćeš i graditi odnose s puno ljudi, stoga, ako se na tvom putu nađe ta jedna fejk frendica, ne ustručavaj se već zaboravi to 'prijateljstvo'. U nastavku provjeri koji su znakovi jednostranog prijateljstva.

shimmer fallback
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Samo se ti trudiš

Čini li ti se kao da si ti uvijek ta koja se javi i i poziva na druženje? Zoveš li je ti puno više na kave nego ona tebe, a od nje ni traga ni glasa? Iako ne treba odmah zaključiti da ne ulaže u vaše prijateljstvo, često te iznevjeri. Ovo je pokazatelj da vam je prijateljstvo neuravnoteženo.

shimmer fallback

Prisutna je u tvom životu samo kad je sve dobro

S tobom će rado ići u shopping, u kino ili na razne zabave, ali kad ti se dogodi loš dan ili čak kad prolaziš kroz neku lošu fazu u životu nje nema nigdje. Ili ti se javlja samo kad treba neku uslugu od tebe. Slično kao i veza s dečkom, kad bježi od problema znači da ti nije prava osoba za tebe. Ovo je velik pokazatelj da ti frendica baš i nije frendica.

shimmer fallback

Teško ti se opustiti pored nje

Provodiš puno vremena s njom, a još uvijek ti se nekako čini da se ne možeš opustiti u njenom društvu iako ne znaš zašto? Drugim riječima, ako ne možeš biti svoja pored nje to je znak da u vašem prijateljstvu nešto ne štima jer s pravom prijateljicom se trebaš osjećati ugodno.

shimmer fallback

Sve mora biti po njenom

U vašem prijateljstvu sve se vrti oko nje. Druženje dogovorite isključivo kad njoj odgovara, idete na mjesto koje se njoj sviđa, a onda još pored svega toga satima slušaš njene priče i probleme? Ako joj se slučajno usprotiviš ona se naljuti i zainati se do te mjere da te ignorira nekoliko dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback

Nije joj istinski drago zbog tvojih uspjeha

Tebi konačno krene u životu i očekuješ da će joj biti drago radi tebe i tvojih postignuća, a ono što se dogodi upravo je suprotno. Ona uvijek traži da je sva pažnja usmjerena prema njoj, a kad se osjeti ugroženom samo se uzruja. Ovo je definitivno red flag za vaše prijateljstvo.

shimmer fallback

Pamti samo loše stvari

Napraviš deset pozitivnih stvari za nju i dogodi se jedna negativna koja i nije tako big deal, ali lako poremeti vaše prijateljstvo? Na njoj vidiš da je ljuta i da te već napola prekrižila. Primjerice, ako se dogodi situacija da si ti izrazila želju dođi na neki party ranije, a ona ne, budi spremna da će ti odgovoriti na pasivno- agresivan način, a u najgorem slučaju na tom partyju je možeš vidjeti s drugim prijateljima kako te ogovara i izbjegava.

shimmer fallback

Smatra da je ona najvažnija

Želi ti biti jedina i najbolja frendica i nabija ti osjećaj krivnje ako provodiš vrijeme s drugim frendovima. Osim toga, ako ti se ikad dogodilo da te frendica odvlači od tvojih obaveza ili zanimacija to nikako ne može biti dobar znak. Čak će te i kroz suptilne načine navoditi da izabereš između nje i stvari koje su ti bitne, a to znači da ne poštuje tebe ni tvoje granice.

shimmer fallback

Obožava ogovarati druge

Tračanje jednostavno dolazi u paketu s njom i koliko god te to u početku može zabavljati, ako je to jedino što ona radi po cijele dane, onda to i nije baš dobar pokazatelj. Takvoj osobi ne želiš povjeriti nijednu svoju tajnu jer ćeš živjeti u strahu da će je svima ispričati. Osim toga, ona ti na neki način može nabijati na nos da upravo ti imaš privilegiju slušati njene komentare. Ali, zapamti, ako trača druge ljude s tobom, vrlo vjerojatno to isto radi i tebi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback

Njeno ponašanje je nepredvidivo

Jednom kad se nađete je mrzovoljna, drugi put je tužna, treći je vesela i tako u krug. Ako je dan kad je dobre volje dijelit će ti komplimente, no, ako je taj dan ustala na lijevu nogu bit će bezobrazna prema tebi bez nekog posebnog razloga. A da stvar bude još bolja, neće ti se ni ispričati.

shimmer fallback

Želi te promijeniti

Oko nje se osjećaš nedovoljno dobro ili kao da nisi dostojna njenog društva. Ona ti to ne mora nužno reći, ali njeno ponašanje ti to odaje. Može se dogoditi i da iskorištava tvoje slabe strane pa te stavlja u nezgodnu situaciju. Ponekad te pokušava navesti da glumiš nešto što nisi, a u prijateljstvu se to ne smije dogoditi. To znači da te nije prihvatila takvom kakva jesi i želi da budeš što sličnija njoj. Možda čak i njena kopija.

shimmer fallback
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.