Riješi se loših prijatelja

Znakovi da je vaše prijateljstvo toksično te da je vrijeme da kreneš dalje

Biti okružena prijateljima pravi je blagoslov, ali nekada toksična prijateljstva treba otpustiti

Između poslovnih, romantičnih i prijateljskih odnosa, prijateljstvo je uvjerljivo najvažnija stvar na svijetu. Imati dobre prijatelje koji su ti podrška u svakodnevnim avanturama može ti značiti puno, no što kada prijateljstvo postane toksično?

Uvijek pronađi vremena za prijatelje

Prijateljstvo pozitivno utječe na zdravlje: Zašto je toliko važno imati dobre prijatelje?

Iako svaka romantična veza započinje prijateljstvom, potpuno je drugačiji odnos prema partneru i prema prijateljici. Jednom kada uvidiš da je romantična veza ugrožena i nestabilna, pokušat ćeš ju spasiti, no kada vidiš da joj nema spasa jednostavno ćeš tu osobu ukloniti iz života i krenuti dalje. S prijateljstvima je stvar nešto drugačija.

Rijetko kada u životu prekidamo prijateljstva kao što prekidamo romantične veze. Što god da tvoja prijateljica napravi, rijetko kada ćeš s njom raskrstiti stvari kao što bi to napravila s partnerom koji te primjerice prevario. Vrijeme je da na prijateljstva počneš gledati jednako kao i na romantične odnose te da ukloniš iz svog života sva ona prijateljstva koja te unazađuju i ne čine boljom osobom.

Rastati se od dugogodišnjeg prijatelja nikada nije lako, ali postoje situacije u kojima bi trebala raskinuti veze s osobom koja loše utječe na tebe. Takva prijateljstva nazivamo toksična prijateljstva te postoje jasni znakovi da si u takvom odnosu.

Kako bi lakše prepoznala toksično prijateljstvo, izdvojile smo nekoliko 'simptoma' koji se javljaju u nezdravim odnosima. Jednom kada ih prepoznaš, prvi korak je da o njima porazgovaraš s prijateljicom ili prijateljem, a ako niti to ne pomogne, možda je vrijeme da se zauvijek rastanete.

1/6
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.