Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Sretan imendan!

'Ona koja je dar od Boga': Čestitaj imendan svojoj Kristini

Ime Kristina kršćansko je ime izvedeno od grčke riječi koja znači "kršćanin", a osobe koje nose ovo ime uspješne su i pune samopouzdanja

Imendan Kristina
Budi najbolja verzija sebe.

Ime Kristina jedno je od najčešćih imena u Hrvatskoj, gdje danas živi preko dvadeset tisuća ovakvih imenjakinja, a na dan 24. srpnja sve one slave imendan. Tim povodom, odlučile smo otkriti značenje ovog imena, kao i kakve su osobe koje ga nose.

Kristina je latinsko ime, a izvedeno je od grčke riječi Christós, što znači "kršćanin", "kršten", "koji vjeruje u Boga". Ime Kristina u svom korijenu ima i riječ "Krist", pa ga povezujemo i s imenom Isusa Krista. Kako je ime Kristina porijeklom iz grčkog i latinskog jezika i vezuje se za čin svetog krštenja te za ime Isusa Krista, ime nosi i značenja kao što su "žena kršćanka", "ona koja je krštena", "kći Božja", "bezgrešna", "ona kojoj se opraštaju svi grijesi", "ona koja je dar od Boga" i "žena koju je sam Gospod poslao među ljude".

Osobe sa imenom Kristina ostavljaju jak dojam na ljude u svojoj okolini, jer uvijek privlače pažnju. Pune su samopouzdanja i svjesne svojih vrijednosti. Uglavnom postižu uspjeh u životu jer ne vole gubiti. Također, osobe koje nose ime Kristina često se opisuje kao vrlo dobrodušne i uvijek spremne da utješe druge ljude. Kada se sprijateljiš s Kristinom, možeš biti sigurna da si pronašla prijateljicu za čitav život.

Osim toga, Kristine su dosta privatne osobe i često će "podići zidove" kako bi se zaštitile ljudi koji ih žele povrijediti. No, ako ti je dovoljno stalno da se s njima zbližiš, ti će se zidovi srušiti.

Svim našim Kristinama želimo sretan imendan!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.