
Recept za bakin biskvitni kolač od marmelade koji podsjeća na djetinjstvo

Kombinacija lagane i sočne biskvitne kore, marmelade, kiselog vrhnja i kokosovog posipa. Desert koji je brz i jednostavan za pripremiti, a za njega je potrebno samo nekoliko poznatih sastojaka. Kolač je još bolji sljedeći dan kada biskvit upije okuse i svi se sastojci povežu. Jednostavna priprema čini ga idealnim za svakodnevne užitke, a kad se ostavi da odstoji, biskvit postane još sočniji i okus je još bogatiji. Iako se lako priprema, njegova neodoljiva tekstura i bogatstvo okusa čine ga pravom slatkom poslasticom koja će osvojiti svakog tko je proba. Idealno za obiteljska okupljanja, uživanje uz kavu ili kao desert za posebne prigode.
Sastojci:
6 jaja
120 g šećera
1 vrećica vanilin šećera
1,5 dl ulja
1,5 dl vode
2 žlice ruma
300 g glatkog brašna
1 vrećica praška za pecivo
300 g marmelade po izboru
250 g kiselog vrhnja
50 g kokosovog brašna
Priprema:
Zagrij pećnicu na 180 °C. Namasti lim za pečenje veličine 25 x 35 cm.
Odvoji žumanjke od bjelanjaka i čvrsto umuti bjelanjke u čvrsti snijeg. Žumanjke umuti sa šećerom i vanilin šećerom dok ne dobiješ svjetlu smjesu. U smjesu od žumanjaka dodaj ulje, pa zatim vodu i rum, sve dobro promiješaj.
U drugoj zdjeli pomiješaj brašno i prašak za pecivo, a zatim ih umiješaj u smjesu od žumanjaka. Na kraju lagano umiješaj snijeg od bjelanjaka.
Smjesu izlij u pripremljeni pleh i peci 30 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici. Ostavi da se biskvit ohladi u plehu.
Ohlađeni biskvit okreni na dasku i prereži na dva dijela. Jedan dio premaži s 250 g marmelade, a drugi s kiselim vrhnjem. Spoji obje polovice.
Na vrh premaži preostalu marmeladu i pospi kokosovim brašnom. Nareži na komade i poslužit, piše Okusno.je.

Horoskop za četvrtak: Blizanci će se fokusirati na pozitivno, strijelci će izgladiti nesporazume

Tvoje su usne kao čokolada! Smeđe nijanse na usnama hit su ove jeseni

Stigli su prvi topli kaputi, ove modele ćemo nositi tijekom jeseni i zime
