Pizza bez kvasca - kako jednostavno pripremiti tijesto

Poželjela si ispeći domaću pizzu, a nemaš kvasca? Izvrsno tijesto za pizzu možeš pripremiti i uz pomoć praška za pecivo, a uz jedan jednostavni trik bit će još ukusnije

Pizza bez kvasca - kako jednostavno pripremiti tijesto
Foto: Profimedia.hr
Za savršenu pizzu nije ti potreban kvasac – ovaj sastojak možeš zamijeniti praškom za pecivo. S obzirom na to da dizanje kod tijesta bez kvasca nije potrebno, bit će ekspresno brzo gotovo. Ako želiš da bude još ukusnije, postoji jedan trik: dodaj smjesi i malo jogurta.

Sastojci

250 grama brašna
0.5 vrećice praška za pecivo
5 grama soli
1 žlica maslinovog ulja
120 ml vode

Priprema

01.

U zdjelu prosijemo brašno i prašak za pecivo. Prosijanim sastojcima dodamo sol, zatim ulijemo vodu i ulje.

02.

Sastojke u zdjeli dobro promiješamo da se spoje i dobijemo grubo tijesto koje dobro umijesimo dok ne postane glatko i elastično. Ako se tijesto pretjerano lijepi ili je vrlo ljepljivo, dodamo još koju žlicu ulja.

03.

Tijesto zatim oblikujemo u kuglu i ostavimo da odmara 10-15 minuta.

04.

Budući da tijesto nije tako elastično kao ono klasično, pri oblikovanju koristimo valjak koji lagano pobrašnimo.

05.

Pobrašnimo i radnu površinu na kojoj lijepo razvaljamo tijesto, a zatim ga samo još obložimo s dodacima po želji i pečemo u pećnici.

Savjet

U smjesu možeš dodati 150 grama jogurta (najbolji je izbor čvrsti ili grčki jogurt, ali to može biti i kiselo vrhnje). Jogurt u smjesu dodajemo prosijanom brašnu i prašku za pecivo, nakon što smo dodale sol i zatim promiješamo da se sastojci spoje.

žena.hr
6.3.2024.