Pileća prsa u marsala-umaku

Pileća prsa u marsala-umaku

Sastojci

0 kom 2-3 fileta pilećih prsa
0 kom solju, paprom, sjeckanom kaduljom
0 kom 2-3 tanke ploške šunke
0 kom 2 žlice maslaca
0 kom 3-4 žlice maršale
0 kom 1 čašicu (150 g) slatkog vrhnja
0 kom solju
0 kom Vrijeme pečenja:
0 kom Prilog:

Priprema

01.

oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, natrljati

02.

svaki filet zamotati u jednu od

03.

i pričvrstiti čačkalicom;

04.

zagrijati, ispeći pileće filete sa svih strana, izvaditi i staviti na toplo umak od pečenja skuhati sa

05.

umiješati, staviti nakratko na vatru da zakuha; umak začiniti

06.

skinuti čačkalice, filete staviti u marsala-umak i kuhati 2 min.

07.

-15 min

08.

rižoto, salata.

žena.hr
17.11.2020.