Ledeni vjetar

Ledeni vjetar

Sastojci

0 kom Kora od bjelanjaka
0 kom 9 bjelanjaka (ja stavila 10)
0 kom 250 g margarina (stavila 200g)
0 kom 4 dl slatkog tučenog vrhnja
0 kom voće prema želji; ovo sam
0 kom 300g šećera
0 kom 1 žlica jabučnog octa (ja stavila voćni ocat)
0 kom Krema
0 kom 9 žumanjaka
0 kom 4 žlice šećera
0 kom 4 žlice oštrog brašna
0 kom 2,5 dl mlijeka
0 kom 3 vanilin šećera (imam domaći pa stavila 3 velike žlice)

Priprema

01.

Istuči čvrst snijeg d bjelanjaka. polagano dodavati šečer.

02.

strpljivo i polako mutiti, na kraju dodati 1 žlicu octa. mutiti.

03.

Peći u limu na papiru za pečenje je najbolje, oko 1 sat na 150C

04.

napomena; može i na obrnutom limu jer je masa dosta čvrsta…za kremu

05.

žumanjke pjenasto umutiti sa šećerom, dodati brašno mlijeko i kuhati na laganoj vatri dok se ne zgusne.

06.

u ohlađenu kremu dodati izrađeni margarin.

07.

tijesto se izreže na 3 dijela.

08.

namaže se slojem kreme pa se poslaže voće pa malo šlaga,

09.

pa opet kora, pa krema pa voće pa šlag

10.

premazati i cijeli kolač ostatkom šlaga.

žena.hr
3.11.2009.