Jetrica od peradi u tavi

Jetrica od peradi u tavi

Sastojci

0 kom 750 g malih krumpira
0 kom 30 g margarina ili maslaca
0 kom 30 g maslaca ili margarina
0 kom 1 vezicu peršina
0 kom Vrijeme pirjanja za povrće:
0 kom Vrijeme pečenja za jetrica:
0 kom 2 žlice ulja
0 kom solju;
0 kom 250 g malih glavica luka
0 kom 500 g mrkve
0 kom 2 lista lovora
0 kom 250 g poriluka
0 kom paprom, 1 čajnom žlicom majčine dušice.
0 kom 500 g jetrica od peradi

Priprema

01.

oguliti, oprati, posušiti;

02.

zagrijati na vatri sa

03.

oko 50 min

04.

oko 10 min.

05.

ubaciti krumpire i ostaviti da se prže oko 20 min; povremeno promiješati, posuti

06.

očistiti

07.

očistiti, ostrugati, oprati i rezati na debele ploške; luk, mrkvu i

08.

dodati krumpiru i ostaviti da se prži 20 min;

09.

očistiti, temeljito oprati, izrezati na kolutiće, po potrebi još jednom oprati, dodati povrću i ostaviti na vatri još 10 min; začiniti

10.

oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, po potrebi izvaditi žilice i cjevčice;

11.

zagrijati na vatri, staviti jetrica, peći 8-10 min i umiješati u gotovo povrće

12.

isprati u hladnoj vodi, ocijediti, otrgati listiće, sitno ih nasjeckati i posuti po jetricama.

žena.hr
6.10.2020.