Iverak s povrćem i sirom sa začinskim travama

Iverak s povrćem i sirom sa začinskim travama

Sastojci

0 kom 4 odreska iverka (svaki po 200g)
0 kom sokom 1 limuna;
0 kom 1 mrkvu
0 kom 3 mlada luka
0 kom 2 tikvice
0 kom 75 ml suhog bijelog vina 1 žlicom maslaca 75 ml instant juhe od rakova
0 kom sol, papar
0 kom 1 paketić (200g) svježeg sira sa začinima 1 paketić (200g) Meerrettich-sira
0 kom Vrijeme pirjanja:
0 kom Prilog:

Priprema

01.

isprati u hladnoj tekućoj vodi, posušiti i nakapati

02.

ostaviti da stoji oko 15 min, posušiti;

03.

očistiti, ostrugati, oprati i narezati na kolutiće;

04.

očistiti, zeleni dio skratiti na oko 15 cm, lukovice eventualno prerezati, oprati, narezati na ploške;

05.

odrezati krajeve, oprati, posušiti, izrezati na tanke ploške, povrće staviti u široku plitku posudu zajedno sa

06.

pokriveno pirjati oko 15 min, dodati iverak,

07.

posuti i pokriveno pirjati još oko 10 min;

08.

zamutiti i omekšati na vodenoj kupelji, dio staviti na pirjanu ribu, a dio uz ribu.

09.

oko 15 min

10.

kuhani krumpir s peršinom.

žena.hr
23.12.2017.