Proljetno osvježenje

Slastice s voćem

Proljetno osvježenje

S proljećem dolazi i vrijeme za nove okuse, mirise i recepte! Zasigurno ne biste imali ništa protiv kakve fine pite, ukusnog parfea ili raskošne torte i voća kao nadjeva. Pravo je vrijeme za pripremu slastica koje uključuju raznoliko sezonsko voće jer dolaze maline, jagode, ribizli, borovnice, kupine. Voće možete odabrati ovisno o sezoni i ukusu, a također birati hoćete li izabrati tortu, bez koje je nezamisliva bilo koja svečanija prigoda, ili se pak odlučiti za manje zahtjevnu voćnu torticu od prhkog tijesta. Odlične su i kreme od svježeg sira, u kojima kao preljev možete koristiti bobičavo voće. Uz popodnevnu kavu zasladite se tortom s malinama i makom, čiji vam recept donosi Slastičarnica M&M iz zagrebačkog Rudeša. Za čitateljice portala Žena.hr pripremili su još jedan recept voćnog okusa: parfe od vanilije.  

Torta s malinama i makom

Biskvit:
6jaja
200g šećera
200g brašna
100g maka
korica jednog limuna i naranče

Krema:
6 žumanaca
300g šećera
300g gustina
10g vanilin šećera
3dcl mlijeka
6dcl slatkog vrhnja

400g malina za dekoraciju

Postupak:
Biskvit:
Istučemo bjelance. Umiješamo polako žumance, a z atim brašno, koricu limuna i naranče, te mak i sve dobro ručno izmiješamo. Stavimo u kalup i pečemo na 180 stupnjeva 20-ak minuta.

Image



Parfe od vanilije sa svježim sjeckanim voćem
Biskvit:
6jaja
200g šećera
200g brašna
10g vanilin šećera

Krema:
4dcl mlijeka
4g želatine
10g vanilin šećera
200g šećera
8dcl slatkog vrhnja
6 žumanaca
160g sjeckanog svježeg voća
0,50l šlaga za dekoraciju

Postupak:
Istučemo bjelance,dok se miješa dodajemo žumance, stavimo u kalup i pečemo na 180 stupnjeva  20- ak minuta.

Krema:
Polovicu mlijeka zamiješamo sa želatinom i šećerom, a u ostatak dodamo vanilin šećer i žumance, te kuhamo dok ne provrije. U međuvremenu izmiksamo slatko vrhnje, a u kremu dodamo iskosano svježe voće i sve izmiješamo .
Izlijemo u kalup u koji smo već stavili biskvit i pustimo da se stegne. Kad se stegne, izvadimo iz kalupa obmažemo šlagom i dekoriramo voćem po vlastitoj želji.

Image



(M.G.)