
Probudi Talijanku u sebi s ovih pet brzih i ukusnih recepata za tjesteninu

Zemlja pizze, tjestenine i finog vina - nije ni čudo da svi obožavamo talijansku kuhinju. Iako talijanski specijaliteti nekada znaju biti prava kalorijska bomba, zadovoljstvo koje dobijemo dok uživamo u njima je nemjerljivo. No kako ipak volimo paziti na zdravlje, izabrale smo i nekoliko recepata s nešto manje kalorija.
Tjestenina je uvijek najfinija kada je domaća i ako imaš volje i želje, bilo bi super kada bi pripremila vlastitu kada uhvatiš vremena. Svježa tjestenina može stajati u hladnjaku nekoliko dana, a sušena i nekoliko tjedana u smočnici. Ako nisi raspoložena za izradu tjestenine, ne brini jer postoje jednako ukusne i ručno pripremljene vrste ove svestrane namirnice na tržnicama, ali i u supermarketima.
U nastavku ćeš pronaći pet recepata za umake koje se odlično sljubljuju s tjesteninom, a vrlo ih je jednostavno pripremiti. Ako jednostavno obožavaš bosiljak savjetujemo da napraviš vlastiti pesto umak, a ako si u jako velikoj žurbi, klasični aglio e olio bit će spreman za tren.
Aglio e olio tjestenina
Sastojci:
250 g tjestenine, najbolje špagete
1 dl maslinovog ulja
1 chili papričica
6 češnjeva češnjaka
Svježi peršin
Papar
Sol
Postupak:
Pesto genovese
Sastojci:
50 g svježih, mladih listova bosiljka
2 češnja češnjaka
1/2 šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 žlica pinjola
6 žlica naribanog Parmigiano Reggiano
2 žlice pecorino sira (romano, sardo, toscano)
par zrna krupne morske soli
Postupak:
Tjestenina s bosiljkom i cherry rajčicama
Sastojci:
2 žlice maslinovog ulja
1 češanj češnjaka
250 grama cherry rajčica
Šaka listova bosiljka
Papar
Sol
Parmezan
Postupak:
1. Skuhaj tjesteninu prema uputama na pakiranju i sačuvaj malo tekućine u kojoj se kuhala.
2. U duboku tavu dodaj maslinovo ulje i sitno nasjeckani češnjak te zatim kratko poprži.
3. U tavu dodaj oprane na polovice narezane cherry rajčice i kuhaj dok ne omekšaju, ali pazi da se ne raspadnu.
4. Na rajčice dodaj papar i sol te rukama nakidani bosiljak. Sve dobro promiješaj.
5. U tavu dodaj tjesteninu i tekućinu u kojoj se kuhala i sve dobro promiješaj. Odmah posluži i posipaj s malo ribanog parmezana. Uživaj!
Tjestenina s tunom
Sastojci:
4 žlice maslinovog ulja
2 češnja češnjaka
1/2 crvenog luka
150 g passata rajčice
50 g tune iz konzerve
Grančica svježeg peršina
Papar
Sol
po želji: masline, kapari, inćuni
Carbonara tjestenina
Sastojci:
2 žlice maslinovog ulja
2 jaja
200 ml vrhnja za kuhanje
200 g suhe slanine ili pancete
150 g ribanog parmezana
2 češnja češnjaka
Papar
Sol

Horoskop za četvrtak: Blizanci će se fokusirati na pozitivno, strijelci će izgladiti nesporazume

Tvoje su usne kao čokolada! Smeđe nijanse na usnama hit su ove jeseni

Stigli su prvi topli kaputi, ove modele ćemo nositi tijekom jeseni i zime
