Jednostavan kolač od mandarina koji će te oduševiti svojom bogatom aromom

Sočni kolač od mandarina prava je sezonska poslastica koju će uspjeti ispeći i najveći početnici

Jednostavan kolač od mandarina koji će te oduševiti svojom bogatom aromom

Sezona omiljenog nam jesenskog voća, mandarina, je na vrhuncu pa smo pronašle recept s kojim ih možeš pretvoriti u odličan desert. Radi se o iznimno sočnom biskvitu koji je toliko jednostavan da ga može pripremiti baš svatko, neovisno o slastičarskom iskustvu.

Svi sastojci lako su nabavljivi, priprema je brza, a rezultat fenomenalan. Ovaj je kolač savršeno rješenje za one dane kada ti se ne provodi sate pred pećnicom niti ti se pola dana otapa čokolada na pari, već jednostavno želiš jednostavan kolač s puno okusa. 

Image

Brownies - brz i ukusan desert na američki način

Kada se mandarine ubace u biskvitnu smjesu, njihova sočna pulpa učini čuda i pretvori naoko suhi kolač u božanstveno mekan. Mandarine je ovdje potrebno samo oguliti i narezati na male komadiće, ubaciti u biskvitnu smjesu i to je to.

Biskvit s mandarinama nakon pečenja postaje predivno sočan, a okus mu je neodoljiv. S cijelim poslom ćeš biti gotova u svega 45 minuta. Uljepšaj si stoga tmurni jesenski dan ovim desertom bez premca. 


Kolač od mandarina

  •  6 mandarina
  • 3 jaja
  • 2 čaše glatkog brašna
  • 2,5 čaše šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo
  • 180 g maslaca

Priprema: 

Mandarine oguli i nareži s opnama na manje komadiće. U posudi miksaj cijela jaja sa šećerom i vanilin šećerom.

Kada masa postane svjetlije žuta i pahuljasta ubaci otopljeni maslac pa još malo promiksaj.

Tada postepeno dodaj brašno i prašak za pecivo.

Na kraju ručno umiješaj nasjeckane mandarine.

Dobivenu biskvitnu smjesu izlij u manji lim za pečenje koji  prethodno treba namastiti i pobrašniti.

Peci u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 20-25 minuta.

Pečeni kolač prohladiti, posipati šećerom u prahu i poslužiti.