Tamnosmeđa boja je u trendu

Otkrijte svu ljepotu ove boje i budite u trendu na novi i zanimljiv način

Za sve one koji su skloni eleganciji, profinjenosti i nešto ugušenijim bojama, najnoviji trendovi nude idealnu priču - uvedite smeđu boju u svoj dom! Ova je boja odlična za kombiniranje sa većinom boja, a nešto tamniji ugođaj stvara intimu i topao ugođaj.

Možete je uvesti u svako prostoriju - dnevni boravak, blagovaonicu ili spavaću sobu.

Ukoliko je koristite na zidovima, obavezno uvedite svjetliji pod, kako biste ostvarili kontrast u prostoru i time još više naglasili ovu elegantnu boju.U dnevnom boravku koristite ou boju na sjedećoj garnituri i namještaju. Uz ovakav izbor je preporučljivo uvesti neku drugu trendovsku boju u detaljima. Crvena boja je odličan odabir za profinjen ugođaj doma. Klub stolić i dekorativni predmeti u crvenoj boji će biti idealan odabir.Drugi odabir, za one koji vole dinamičan i atraktivan prostor je uvođenje žute boje i plave boje. Smeđa se odlično kombinira sa ovim bojama, a ukupan izražaj je vrlo osebujan.Tamne elemente namještaja je poželjno osvijetliti led rasvjetom i dekorirati svijetlim dekorativnim predmetima. Na taj će način ova boja ponovo doći do maksimalnog izražaja!U blagovaonici je smeđu boju poželjno uvesti kroz stol i stolice, ili okolne zidove i podove. Ako su pod i zid tamni, tepih i blagovaonski stol trebaju činiti kontrast. Ovom ćete kombinacijom postići scenski efekt, koji je vrlo atraktivan. Cijeli je dojam potrebno pojačati velikim lusterom.Za one koji žele nešto svjetlije prostore, moguće je uvesti tamnosmeđu boju u detalje namještaja -korpus ormara te pojedine dijelove namještaja. Ploča blagovaonskog stola može biti svjetlija, a noge stola u smeđoj boji. Ovakve su kombinacije vrlo zanimljive i profinjene te stavaraju velike kreativne mogućnosti.Spavaća soba je prostor u kome odabir tamnosmeđe, kao bazne boje, može biti odličan. Ovo je već sam po sebi, smiren prostor pa mu ova boja još dodatno naglašava funkciju.

Garderobni ormari trebaju biti jednostavni, a igra tamnog stakla unutar tamnosmeđih okvira je odličan odabir. Postignuta je jednostavnost, ali ujedno i dinamika  i ljepota. Uz ovakav ormar je moguće kombinirati jednobojnu ili dvobojnu komodu u kojoj je tmnosmeđa boja obavezna tema.Uz ovakav sklad je moguće kombinirati bilo koju boju, a tamnoplava je odličan odabir za spavaću sobu. Osim što jde u trendu, vrlo je smirujuća. Za one kojima nedostaje „živosti“, dovoljno je dodati žute detalje! Ne zaboravite na asimetričnu rasvjetu i oblik noćnih ormarića!Ponovo otkrijte svu ljepotu ove boje i budite u trendu na novi i zanimljiv način!

Izabela Galović Ninić, dipl. ing. arh.
Preuzeto s: Interijernet.hr
Foto: LEMA

Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.