Idealni mirisi za svaku prostoriju u tvom domu su...

I mirisi bi trebali igrati važnu ulogu u uređenju prostorija u domu, saznajte koje note najbolje odgovaraju pojedinoj prostoriji

Koje je osjetilo uz koje vežemo neke od najintenzivnijih sjećanja? Miris ima moć vratiti vas u prošlost i prisjetiti vas na lijepa vremena i sjećanja ili vas može teleportirati na cvjetne livade na kojima ste provodili djetinjstvo.

Pa tko onda ne želi i da mu dom miriši divno i primamljivo? A jesi li znala da sada i mirisi mogu igrati ulogu u kreiranju zanimljivijeg i privlačnijeg doma?

Drugačiji miris u svakoj prostoriji u stanu ili kući transformiraju dom i obične sobe u interesantno i nesvakidašnje iskustvo, tvrdi to Laura Slatkin, osnivačica i direktorica tvrtke NEST Fragrances, njujorške kompanije koja se specijalizirala za luksuzne mirise u domu.

Stručnjakinja za mirise otkrila je za Daily mail.co.uk svoje najbolje savjete kada su u pitanju mirisi - i kakvi mirisi najbolje odgovaraju pojedinoj prostoriji u domu.

1. Ulaz/hodnik

U hodniku kuće preporučuje se korištenje svježih, cvjetnih mirisa, jer su to najljepši mirisi koji trebaju pozdravljati domaćine i goste kada ulaze u dom. Ujedno ovo su mirisi koji su predivni "na prvu", ali ne može ih se dugo podnositi pa je hodnik savršeno mjesto za njih jer ne provodimo puno vremena ondje.

2. Dnevni boravak

Laura koristi mirise citrusa s notama grejpa i korijandera, ili generalno voćne mirise s naglaskom na mandarine i marakuju u dnevnoj sobi. "Ti mirisi jednostavno iskre, čine prostoriju vedrijom i ugodnijom i kod svih izazivaju sretno raspoloženje", kazala je.

3. Kuhinja

Prema stručnjakinji za mirise, pikantni, gurmanski mirisi odličan su odabir za kuhinju. Ondje ona voli koristiti mirise s ružmarina i papra ili pak suprotno tome bundevu, vaniliju, cimet i klinčić.

"Uvijek želim da moja kuhinja miriši kao da se u njoj neprestance peku nevjerojatno ukusni kolači, čak i kada se to ne dešava."

4. Kupaonica

Laura kaže da kupaonica traži nešto "iznenađujuće ili neočekivano" jer smo skloni provoditi relativno malo vremena u toj prostoriji.

"Odaberite miris koji će stvarno pozitivno iznenaditi vašu obitelj i goste i natjerati ih da pomisle: 'Ovdje stvarno nevjerojatno miriše.', rekla je i dodala: “Nedavno sam u našu kupaonicu stavila novi miris naše parfemske kuće Rose Noir & Oud. To je senzualan, cvjetno-drvenast miris koji će sigurno ostaviti dojam."

5. Spavaća soba

U spavaćoj sobi potrebni su mirisi koji opuštaju: lavanda, miris svježe pokošene trave, jasmin, nježna doza cvijeta valerijane...

Laura koristi jedan od svojih izrađenih mirisa, Cedar Leaf & Lavender (list cedra i lavanda) kako bi stvorila „spokojno, mirno raspoloženje“, i zahvaljujući mirisima svoj sobu opisuje kao biljno utočište gdje se zaista može opustiti.

Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.