Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Jeftino, a efektno!

Dizajneri interijera: Na ove dekoracije ne trebaš potrošiti cijelo bogatstvo

Kako urediti dom, a ne potrošiti cijelo bogastvo? Ukrašavanje doma ne mora biti preskupo, a ovo su dekorativni predmeti na kojima možeš uštedjeti

dekoracijedom.jpg
Foto: Pexels
Budi najbolja verzija sebe.

Uređenje doma može brzo isprazniti naš bankovni račun - od kupnje namještaja, tehnologije i svega ostalog što nam je potrebno za funkcionalan i uređen prostor, tu su još i dekoracije, bez kojih ni jedan prostor nije potpun.

Image
Zelena oaza

Lijepe, ali i korisne: Biljke kao stvorene za spavaću sobu

A kada je riječ o dekoracijama, često i na njih možemo potrošiti pravo bogatstvo, što je potpuno nepotrebno, jer su upravo dekoracije dio u uređenju prostora na kojem možemo itekako uštedjeti, a s time se slažu i brojni dizajneri interijera. Dizajneri smatraju da u uređenju interijera postoji puno predmeta na koje ne bismo trebali potrošiti više od 150 kuna, a ovo su neki od njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Tepisi

Razmisli dvaput prije nego uložiš pravo bogatstvo u tepih, posebno ako ćeš ga smjestiti u prostoriju koja je vrlo "prometna" i u kojoj se puno hoda. Dizajnerica interijera Jillian Ziska rekla je za Insider da ne bi trebala potrošiti više od 150 kuna na tepihe u takvim prostorijama.

"Tepisi u takvim prostorijama neprestano se koračaju i gaze. Nekoliko ćeš ih puta oprati i već ćeš ih morati zamijeniti", rekla je Ziska i dodala, da ako se ipak želiš razmaziti dizajnerskim tepihom, razmisli o odabiru tamnije boje, poput mornarsko plave ili tamno smeđe, na kojemu se prljavština neće vidjeti.

Sobne biljke

Privlačne sobne biljke ne moraju biti skupe kako bi podigle tvoj prostor. Dizajner Gavin Brodin za Insider je rekao da sobne biljke ne moraju koštati više od 150 kuna da bi napravile velik utjecaj na naš dom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

"Lako možeš pronaći povoljne biljke koje će dugo trajati i nikako nemoj trošiti novac na lažne biljke koje tvom domu neće pružiti isti osjećaj svježine", rekao je Brodin i dodao kako u domovima svojih klijenata često koristi orhideje, jer se o njima vrlo lako brine.

Cvijeće

Dizajnerica interijera Maud Waterman rekla je za Insider da je štedljiva tehnika ukrašavanja korištenje cvijeća kupljenog u aranžmanima umjesto kupnje skupih profesionalnih buketa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

"Kupi cvijeće iz trgovine, obreži stabljike tako da stanu u vazu i rasporedi ih po vazi. Tako ćeš dobiti prekrasan aranžman koji će koštati najviše 60 kuna", rekla je i dodala kako će aranžman još bolje izgledati ako sa cvijeća skineš lišće.

Vaze

Svježe cvijeće sobi može dodati živost i boju, ali ne trebaš potrošiti više od nekoliko desetaka kuna na vazu, budući da je glavni fokus ipak na cvijeću, a ne na vazi. Ziska smatra kako postoji pregršt povoljnijih dućana u kojima prekrasne vaze možeš pronaći za manje od 150 kuna.

Svijeće

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

"Postoji toliko mnogo brandova koji nude svijeće zbog kojih tvoja kuća može mirisati na sve što želiš, ali po znatno nižoj cijeni", rekla je Ziska za Insider i dodala kako kvalitetnu svijeću možeš dobiti za puno manje od 150 kuna. A ako želiš kupiti skuplju svijeću, imaj na umu da na svijeći bude navedeno vrijeme izgaranja i izbjegavaj trošiti više od 150 kuna na onu koja će gorjeti manje od 80 sati.

Ukrasne košarice

Jeftine ukrasne košarice jednako su dobre kao i one skuplje i nema neke prevelike razlike među njima. A ako kupuješ košaru za posluživanje hrane, obavezno je obloži platnenom salvetom ili plastičnom posudom kako bi smanjila šanse da mrvice ili tekućina uđu u tkanje košarice.

Otirač za vrata

Dobar otirač za vrata trebao bi postići savršenu ravnotežu između estetike i funkcije, ali ne bi trebao koštati više od 150 kuna.

"Tepisi za vrata lako se troše. Oni su ujedno i jedna od prvih stvari koju gosti vide, pa ćeš ih htjeti održavati svježima i u trendu", rekla je Ziska i dodala da, ako želiš investirati u skuplji otirač, razmisli o kupnji onog od neporoznog materijala, poput gume ili metala, koje je lakše očistiti.

Jastučnice

Jastučići nabacani na krevete i kaučeve mogu povezati dekoracije i dodati vizualni interes namještaju, ali njihovi se troškovi mogu brzo zbrojiti.

"Kupi kvalitetan jastuk u standardnoj mjeri, ali nemoj kupovati preskupu jastučnicu - vrlo lako možeš pronaći prekrasne jastučnice ispod 100 kuna koje mogu oživjeti tvoj dom", savjetuje Brodin.

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.