Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Potegnula se rasprava

Vječna rasprava: Trebaju li očevi svoje kćeri voditi u ženski ili muški toalet?

Iako se čini kao banalno pitanje, iskustvo oca koji sa svojom djevojčicom redovito ide u ženski toalet izazvalo je podijeljena mišljenja. Otkrij nam u anketi što ti misliš

profimedia-0561061893.jpg
Foto: Profimedia.hr
Budi najbolja verzija sebe.

Zamisli da se tvoj partner s vašom djevojčicom vrtićke dobi nalazi u kinu, šoping centru ili nekoj drugoj javnoj ustanovi. Odjednom djevojčica kaže da treba na WC pa otac s njom pojuri do toaleta. No bi li on kćer trebao odvesti u muški ili ženski toalet? I dok mame sa svojim malenim sinovima uglavnom bez razmišljanja odlaze u ženski WC, s tatama i kćerima priča je drugačija. Jedan otac, Muhammed Nitoto, koji na svom Instagramu @chroniclesofdaddy objavljuje crtice iz života njega i malenih kćeri, jednom je prilikom objavio post s ovim pitanjem.

Image
Evo što kažu stručnjaci

Podijeljena mišljenja: Je li u redu dijete ljubiti u usta?

Prije rođenja kćeri Zuri Lily i Zendaye nije ni pomišljao da će odabir toaleta postati toliki problem. Kako je napisao, u početku je svoju djevojčicu vodio u muški zahod, no ne zadugo jer je shvatio 'koliko su muški toaleti odvratni''.

''Smrde po mokraći i nisu prilagođeni djevojčici ni roditeljima s djecom'', napisao je Nitoto. Zato su mu prvi izbor obiteljski i rodno neutralni zahodi, no kako njih nema u puno prostora, svoje kćeri vodi u ženski WC. Isprva se bojao kako će žene reagirati kad ondje ugledaju muškarca i bilo mu je neugodno, no sada to više nije slučaj.

“Kažem: ‘Oprostite, ‘Ja sam tata i s kćeri sam. Imate li nešto protiv toga da ih uvedem?’'', otkrio je ovaj kalifornijski otac. “Čujem li otvaranje vrata, ponovno napominjem da sam ovdje s djevojčicom. Ne želim nikoga iznenaditi. Znam da su neke žene doživjele traumu i da bi se mogle bojati. Trudim se biti obziran", stoji u objavi.

Njegovo iskustvo skupilo je gotovo 14 tisuća lajkova i preko tisuću komentara i većina mu je stala u obranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

"Mislim da je to divno i da to radite na pravi način i podržavam vas'', napisala je jedna korisnica, a druga je dodala da joj se sviđa što Nitoto toliko brine o higijeni kad je sa svojim kćerima. I jedan je tata u komentaru napisao je da se potpuno slaže, ali da nikad nije ni pomišljao o tome da zakorači u ženski WC.

''Slažem se 100 posto. Muške kupaonice su previše odvratne da bi ih moje kćeri koristile. Ja samo nosim kahlicu u automobilu pa ih, kad trebaju ići na WC, samo dovedem do auta'', napisao je. Ovaj post mnoge je roditelje potaknuo da se osvrnu na nedostatak adekvatnih prostora za previjanje beba.

''U pravu ste. Svugdje bi trebali postojati obiteljski toaleti, a muški WC-i trebali bi se redizajnirati. Oni većinom ne sadrže stolove za presvlačenje, a tamo gdje ih ima postavljeni su kod pisoara - što nije primjereno'', jedno je od mišljenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

No, Nitotova objava nije jedini primjer raspravljanja o ovoj temi. Svako malo se na Redditu javi neki muškarac s istom nedoumicom. Komentari su zaista razni - jedni se komentatori Nitotovom mišljenju, no ima i onih koji tvrde da muškarcu nije mjesto u ženskom toaletu - ni kad su s djevojčicama.

''Čovječe, apsolutno ne bih riskirao. Sumnjam da biste završili u nevolji, ali sasvim je moguće da vas neka žena proglasi ludim''', napisao je na Redditu jedan muškarac, dok je drugi dodao da je s kćeri redovno išao u muški toalet, ali joj je ''prekrio oči kad bi prolazili pored pisoara''. Neki su pak istaknuli da su ženski WC-i nekada neuredniji od muških te da se očevi ne trebaju zamarati time u koji će toalet odvesti svoju kćer. Tvrde da samo trebaju izabrati čišći - bez obzira je li muški ili ženski.

Što ti kažeš - bi li ti zaista zasmetalo kad bi u ženskom zahodu vidjela tatu i kćer? Reci nam u anketi.

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.