Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Lifestyle

Što označava konfekcijski broj? Kako odrediti konfekcijski broj?

Naručujete odjeću putem interneta ali je veličina odjeće izražena u konfekcijskom broju? Ne morate brinuti. Postoji jednostavan način kako odrediti konfekcijski broj.

veličina-odjeće.jpg
Foto: Pixabay
Budi najbolja verzija sebe.

Konfekcijski broj je sustav označavanja veličina odjeće koji se koristi u trgovinama i modnoj industriji. Označava se brojkom koja odgovara određenom opsegu tijela, poput obujma struka, bokova ili grudi. No, kako odrediti konfekcijski broj?

Kako biste odredili svoj konfekcijski broj, prvo trebate uzeti mjerenja svog tijela. Za određivanje konfekcijskog broja majice, izmjerite opseg grudi i opseg struka. Za određivanje konfekcijskog broja hlača, izmjerite opseg struka i opseg bokova.

Nakon što ste uzeli mjerenja, usporedite ih s tablicama veličina koje nude proizvođači odjeće. Važno je napomenuti da se konfekcijski brojevi mogu razlikovati od jednog proizvođača do drugog. Stoga je važno provjeriti tablicu veličina za svaki brend i proizvod. Ako vaša mjerenja nisu jednoznačna za jedan konfekcijski broj, birajte veći broj kako biste osigurali da će odjeća biti udobna za nošenje. Važno je zapamtiti da konfekcijski brojevi služe samo kao smjernice te da je najbolje isprobati odjeću prije kupnje kako bi se provjerila udobnost i pravilan fit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.