Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Održavanje

Smije li se termosica prati u perilici?

Redovito i pravilno održavanje termosice od velike je važnosti. Smije li se termosica prati u perilici?

termosica.jpg
Foto: Pixabay
Budi najbolja verzija sebe.

Termosica, također poznata kao vakuumska boca, je spremnik koji je dizajniran za održavanje vruće ili hladne tekućine na konstantnoj temperaturi dulje vrijeme. Termosica se sastoji od unutarnjeg i vanjskog spremnika koji su odvojeni vakuumom, što pomaže u izolaciji tekućine u njoj. No, smije li se termosica prati u perilici?

Kada je u pitanju pranje termosice, mnogi se ljudi pitaju je li sigurno prati termosicu u perilici posuđa. Odgovor je da to ovisi o vrsti termosice i materijalima od kojih je napravljena. Neke se termosice mogu prati u perilici posuđa, ali važno je provjeriti upute proizvođača prije stavljanja u perilicu posuđa. Termosice od nehrđajućeg čelika obično se mogu prati u perilici posuđa i mogu podnijeti visoke temperature i deterdžente u perilici posuđa. Međutim, plastične ili obojene termosice možda nisu sigurne za perilicu posuđa i mogu se oštetiti visokom toplinom i deterdžentima.

U slučaju da se termosica ne može prati u perilici posuđa, preporučuje se pranje ručno, toplom vodom i sapunicom te četkom ili spužvom. Obavezno temeljito očistite unutarnju i vanjsku posudu i isperite toplom vodom. Ako termosica ima slamku ili druge sitne dijelove, preporuča se rastaviti je i očistiti svaki dio zasebno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.