Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Opuštanje

Sauna temperatura

Prvi puta odlazite u saunu i zanima vas kolika je temperatura u sauni? Donosimo što su zapravo saune te kolika je temperatura u sauni.

sauna.jpg
Budi najbolja verzija sebe.

Sauna je mala soba ili prostor koji se koristi za stvaranje grijanog okruženja u svrhu opuštanja i terapeutskih dobrobiti. Saune se koriste stoljećima u kulturama diljem svijeta, a postoji nekoliko vrsta sauna uključujući tradicionalne finske saune, infracrvene saune i parne saune. No, kolika je temperatura u sauni?

Tradicionalna finska sauna je suha sauna, što znači da toplinu stvara peć na drva ili električni grijač, a ne para. Toplina unutar finske saune je intenzivna i može doseći temperaturu između 60°C i 90°C. Ovu vrstu saune karakteriziraju visoke temperature i niska vlažnost, što može pomoći u poticanju znojenja i detoksikaciji.

Infracrvene saune, s druge strane, koriste infracrvene grijače za emitiranje infracrvenog zračenja, koje tijelo apsorbira i stvara toplinu. Parne saune koriste paru za stvaranje topline i vlage. Temperatura unutar infracrvene saune i parne saune obično je niža nego u tradicionalnoj finskoj sauni, obično između 40°C do 60°C. Bez obzira na vrstu saune, važno je imati na umu da toplina u sauni može biti intenzivna, te je bitno slušati svoje tijelo i ne pretjerati s zadržavanjem u sauni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.