Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Sigurnost

Koji je redoslijed aktiviranja vatrogasnog aparata?

Vatrogasni apart se mora znati koristiti. Redoslijed aktiviranja vatrogasnog aparata je osnovna stvar koju trebate znati. Saznajte koji je redoslijed aktiviranja vatrogasnog aparata.

vatrogasni-aparat.jpg
Foto: Pixabay
Budi najbolja verzija sebe.

Vatrogasni aparat je jedna od najvažnijih sigurnosnih oprema koja se koristi u slučaju požara. Ako se požar dogodi, vatrogasni aparat je jedan od prvih alata koji se koriste da se požar ugasi. Međutim, da bi se vatrogasni aparat uspješno koristio, potrebno je znati redoslijed aktiviranja vatrogasnog aparata. No, koji je redoslijed aktiviranja vatrogasnog aparata?

Prvo što trebate učiniti kada želite aktivirati vatrogasni aparat je otključati ga. To se može učiniti različitim načinima, ovisno o modelu vatrogasnog aparata. Obično se koristi ključ ili kartica za otključavanje. Nakon što je vatrogasni aparat otključan, potrebno je povući ručicu ili pritisnuti gumb za aktiviranje. To će uzrokovati da se iz vatrogasnog aparata izbaci voda ili prašak.

Nakon ovih koraka, aparat je aktiviran te ga možete koristiti za gašenje požara. Nakon što je požar ugašen, potrebno je zatvoriti kvačicu vatrogasnog aparata i vratiti ga u početni položaj. Nakon što se vatrogasni aparat vrati u početni položaj, potrebno je zaključati ga ponovo kako bi se spriječilo neovlašteno korištenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.