Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Bonton

Koja su osnovna pravila ponašanja u sauni?

Prvi puta odlazite u saunu? Prije ulaska potrebno je poznavati određena pravila ponašanja. Saznajte koja su najvažnija pravila ponašanja u sauni.

sauna.jpg
Foto: Pixabay
Budi najbolja verzija sebe.

Saune se stoljećima koriste zbog svojih zdravstvenih dobrobiti i kao način opuštanja. Bilo da posjećujete javnu saunu ili je imate u svom domu, važno je slijediti određena pravila kako biste osigurali sigurno i ugodno iskustvo za sve.

Prvo pravilo ponašanja u sauni je tuširanje. Važno je istuširati se prije ulaska u saunu. Ne samo da je to higijenski, već pomaže i pripremiti vaše tijelo za vrućinu. Također je važno ponijeti ručnik za sjedenje i nositi ručnik ili sarong oko struka dok ste u sauni. To pomaže zaštititi drvo saune i sprječava da znoj dospije na klupe.

Još jedno pravilo ponašanja u sauni je poštovanje vremena u sauni. Važno je poštivati temperaturna i vremenska ograničenja za svaku saunu. Većina sauna obično ima temperaturu između 65°C i 85°C, s preporučenim vremenskim ograničenjima od 15-20 minuta po sesiji. Važno je slušati svoje tijelo i ne odugovlačiti s dobrodošlicom. Ako osjećate vrtoglavicu ili vrtoglavicu, vrijeme je da napustite saunu i ohladite se. Saune mogu biti izvrstan način opuštanja i poboljšanja cjelokupnog zdravlja, no bitno je pridržavati se pravila ponašanja u sauni kako biste svima osigurali sigurno i ugodno iskustvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.