Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Održavanje

Plastika u perilici posuđa - da ili ne?

Mnogi se ljudi pitaju je li sigurno prati plastične predmete u perilici posuđa. Saznajte smije li se prati plastika u perilici posuđa.

perilica-suđa.jpg
Foto: Pixabay
Budi najbolja verzija sebe.

Većina plastičnih kuhinjskih predmeta kao što su plastični tanjuri, šalice i zdjele mogu se prati u perilici posuđa i mogu podnijeti visoke temperature i deterdžente u perilici posuđa. Međutim, važno je provjeriti upute proizvođača prije stavljanja plastike u perilicu posuđa. Neki plastični predmeti mogu imati nisku točku taljenja i mogu se iskriviti ili rastopiti u perilici posuđa.

Također je važno napomenuti da neki plastični predmeti možda nisu sigurni za pranje u perilici posuđa ako imaju metalne dijelove ili ukrase, budući da visoka temperatura može uzrokovati da se ti dijelovi savijaju ili tope. Kada perete plastične predmete u perilici posuđa, važno je koristiti pravi deterdžent i koristiti najnižu moguću postavku topline. Također je dobra ideja staviti plastične predmete na gornju policu perilice posuđa, dalje od grijaćeg elementa, kako biste spriječili topljenje ili savijanje.

Drugi važan aspekt koji treba uzeti u obzir kada perete plastiku u perilici posuđa je vrsta deterdženta koji koristite. Preporuča se koristiti deterdžente koji su posebno formulirani za korištenje u perilicama posuđa i izbjegavati korištenje tekućina za pranje posuđa ili praškova koji su namijenjeni ručnom pranju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.