Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Praktični savjeti

Savjeti za pravilno brzo hodanje

Sve popularniji način aktivnosti je brzo hodanje. Koja su osnovna pravila brzog hodanja? Kako pravilno brzo hodati?

brzo-hodanje.jpg
Foto: Pixabay
Budi najbolja verzija sebe.

Brzo hodanje je oblik natjecateljskog hodanja u kojem trkač pokušava prijeći što je moguće veću udaljenost u određenom vremenu. Poznata je i kao utrka pješaka i obično se izvodi pješice, a vrhunski trkači prelaze udaljenosti do 20 kilometara za nešto više od sat vremena. Brzo hodanje postoji već više od 100 godina, a prvi put je predstavljeno u Engleskoj tijekom 1860-ih. No, ako se želite baviti brzim hodanjem, potrebno je poznavati kako pravilno brzo hodati kako bi izbjegli ozljede.

Iako je brzo hodanje olimpijski sport, ono je također popularan oblik vježbanja. U brzom hodanju sportaš hoda s rukama zamahujući i nogama u kontaktu s tlom cijelo vrijeme. Postoji nekoliko osnovnih savjeta i trikova koje bi trkači trebali znati prije nego počnu trenirati ili se utrkivati. Ovaj način kako pravilno brzo hodati pomoći će vam da poboljšate svoju tehniku, a samim time postati ćete brži.

Prvi savjet kako pravilno brzo hodati je da podignete glavu. To će pomoći u ravnoteži i samopouzdanju, što će dovesti do bolje izvedbe u utrkama. Drugi važan savjet za trkače je da duboko udahnu prije signala za start. To će pomoći trkačima razbistriti glavu, što će im omogućiti da se usredotoče na utrku. Još jedan savjet je da laktove držite uvučenima tijekom utrke. To će pomoći u ravnoteži i kontroli, što će dovesti do bržeg vremena utrke. Ovaj način kako pravilno brzo hodati spriječiti će potencijalne ozljede od brzog hodanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.