Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Održavanje perilice rublja

Kako na pravilan način i prirodnim sredstvima dezinficirati perilicu rublja?

Osjetite neugodan miris na odjeći nakon pranja u perilici? Tada je potrebno dezinficirati perilicu rublja. Saznajte kako dezinficirati perilicu rublja u nekoliko koraka.

perilica-rublja.jpg
Foto: Pixabay
Budi najbolja verzija sebe.

Potrebna je česta dezinfekcija perilice rublja kako bi se osiguralo da je vaš uređaj čist i dezinficiran. Potrebno je znati najbolji način kako dezinficirati perilicu rublja, posebno nakon što je prošlo nekoliko mjeseci od zadnjeg čišćenja perilice. No, kako dezinficirati perilicu rublja?

Prvo što trebate učiniti kako biste dezinficirali perilicu rublja najprije ispraznite perilicu rublja. Uključite perilicu rublja na najtopliji i najduži ciklus. Dodajte 1 šalicu sredstva za dezinfekciju u spremnik deterdženta. Kao sredstvo za dezinfekciju možete koristiti izbjeljivač na bazi klora ili bijeli ocat.

Sljedeće što trebate učiniti kako biste dezinficirali perilicu rublja je pokrenuti ciklus pranja. Nakon završetka ciklusa, obrišite bubanj i brtvu vrata čistom krpom. Očistite dozator deterdženta četkom i sapunicom, a zatim ga temeljito isperite. Ostavite vrata otvorena kako bi se stroj prozračio i potpuno osušio. Ovaj način kako dezinficirati perilicu rublja već je gotov i vaša perilica rublja spremna je za korištenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.