Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Uredski materijal

Kolika je dimenzija A4 papira u centimetrima?

Jeste li znali da postoje različite dimenzije papira? A4 papir je najčešće korištena dimenzija papira. Kolika je dimenzija A4 papira u centimetrima?

papir.jpg
Foto: Pixabay
Budi najbolja verzija sebe.

Veličine papira utječu na mnoge stvari. Veličine omotnica, registratori, ladice za printere, ormarići za datoteke, poštanska usluga, okviri i dokumenti. Mnogi objekti moraju biti dizajnirani s ispravnim dimenzijama papira na umu. Standardizacija veličina papira pojednostavljuje ovaj proces. Stoga je standardna veličina papir A4. No, koje su dimenzije A4 papira u centimetrima?

Dimenzije papira serije A definirane su međunarodnim standardom za veličinu papira ISO 216. Serija papira A usvojena je u Europi u 19. stoljeću, a trenutno se koristi u cijelom svijetu. Najpopularnije vrste papira su A3, A4 i A5. Dimenzija papira A4 se koristi u gotovo svim printerima.

Najčešća veličina papira koja se koristi u zemljama diljem svijeta je A4. Dimenzije A4 papira u centimetrima su 21 cm × 29.7 mm, što znači da je širina papira 21 centimetar, a duljina 29.7 centimetar. Najveći list iz serije A je papir veličine A0. Površine je 1m2, a dimenzije A0 papira u centimetrima su 84 cm × 119 cm.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.