Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Tehnologija

Zašto je korisno okretanje ekrana na tabletu? Kako okrenuti ekran na tabletu?

Gledate video na tabletu i želite okrenuti ekran vodoravno kako biste bolje vidjeli? Saznajte što je rotacija ekrana na tabletu i kako okrenuti ekran na tabletu.

tablet.jpg
Foto: Pixabay
Budi najbolja verzija sebe.

Tablet je prijenosni uređaj koji se obično koristi za pregledavanje interneta, e-pošte, gledanje video zapisa, igranje igara i druge zadatke. Tableti su obično manji od prijenosnih računala, ali veći od pametnih telefona i imaju zaslon osjetljiv na dodir. Ponekad se može dogoditi da se orijentacija ekrana na tabletu iz nekog razloga promijeni i postane neugodna za korištenje. U takvim slučajevima, važno je znati kako okrenuti orijentaciju ekrana na tabletu.

Postupak za vraćanje orijentacije ekrana na tabletu ovisi o operativnom sustavu koji se koristi. U sustavima Android, korisnici mogu povući prst po ekranu od gore prema dolje kako bi se prikazala alatna traka. Tada je potrebno kliknuti i držati gumb „Rotacija ekrana“ kako bi se otvorile postavke rotacije te možete odabrati željene postavke.

U sustavima iOS, korisnici mogu koristiti Control Center i odabrati željenu orijentaciju ekrana. Control Center se može otvoriti klizanjem prsta od donjeg ruba zaslona prema gore i odabrati ikonu za orijentaciju zaslona. Ovo su dva najbrža načina za okretanje ekrana na tabletu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.