Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Tehnologija

Koje najpoznatije veličine ekrana mobitela?

Izrađujete dizajn za mobilne aplikacije no ne znate kolike su veličine ekrana mobitela? Koje najpoznatije veličine ekrana mobitela?

mobitel.jpg
Foto: Pixabay
Budi najbolja verzija sebe.

U današnjem svijetu postoji mnoštvo uređaja među kojima ljudi mogu birati i može biti zastrašujuće pokušati ih prilagoditi i izgraditi za najbolja iskustva na svim uređajima. Međutim, važno je ostati u tijeku s najpopularnijim veličinama ekrana mobitela i razlučivostima prilikom dizajniranja aplikacija za mobilne uređaje. Aplikacija koja je optimizirana i responzivna čini lakši protok korisnika i u konačnici ugodno iskustvo za vašu publiku.

No, što znači veličina ekrana mobitela? Kada kupite uređaj, često ćete vidjeti veličinu zaslona i razlučivost na popisu u specifikacijama. Veličina zaslona je fizičko mjerenje dijagonale zaslona u inčima. Ovo se ne smije miješati s razlučivosti, koja je broj piksela na zaslonu koji se često prikazuje kao širina po visini.

Budući da uređaji s istom veličinom zaslona mogu imati vrlo različite razlučivosti, dizajneri koriste okvire za prikaz kada izrađuju stranice prilagođene mobilnim uređajima. Najčešće veličine ekrana mobitela su 1080x1920, odnosno visina ekrana mobitela je 1920 piksela, a širina ekrana mobitela je 1080 piksela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.