Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Tehnologija

Kako se mjeri veličina monitora u inčima?

Zbunjuje vas veličina monitora u inčama i ne znate što to znači? Saznajte zašto se mjeri veličina monitora u inčama te kako se mjeri veličina monitora u inčama.

laptop.jpg
Foto: Pixabay
Budi najbolja verzija sebe.

Odabir najboljeg monitora za vaše računalo može biti zbunjujuće. Najjeftinija opcija bi mogla biti pravi izbor za vas. Ali još uvijek je korisno razumjeti svoje mogućnosti i što razlikuje jeftini od skupog monitora. Uobičajena je zabluda da su računala i njihovi periferni uređaji zastarjeli nekoliko godina nakon što ih kupite. Donosimo kako se izražava veličina monitora u inčama i kako odabrati najbolji monitor.

Prva stvar koju ćete morati shvatiti prilikom odabira monitora je koja veličina zaslona odgovara vašim potrebama. Većina računalnih monitora kreće se od 19 do 34 inča. Veličina monitora u inčama mjeri se dijagonalno od kuta do kuta. Prosječni korisnik bit će zadovoljan zaslonima od 22-24 inča. Ovaj raspon pruža dovoljno prostora za zaslone za opće produktivne zadatke, pa čak i lagani multitasking bez prenatrpanosti radne površine.

Veličina monitora od 27 inča nudi 25% više prostora od monitora od 24 inče. Dodatni prostor može biti nevjerojatno koristan za uređivanje fotografija ili videozapisa ili igranje igara. Veličina monitora u inčama je najjednostavniji i općeprihvaćen način za mjerenje veličine monitora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.