Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Tehnologija

Koja je idealna udaljenost monitora od očiju?

Često sjedite za računalom i satima gledate u monitor? To bi moglo biti loše za vaše oči i vid. Donosimo koja je idealna udaljenost monitora od očiju.

laptop.jpg
Foto: Pixabay
Budi najbolja verzija sebe.

Monitor je sastavni dio računalne radne stanice. Kada se postavi u pogrešan položaj, može vas natjerati da ga gledate u nezgodnom položaju. Rad s bradom nagnutom prema gore, a glavom i gornjim dijelom tijela savijenim naprijed ili u stranu uobičajen je problem svugdje gdje je monitor nepravilno postavljen. Takvi položaji tijela značajno pridonose nelagodi i mogu potencijalno dovesti do ozljede mišićno-koštanog sustava. Osim toga, pogrešna udaljenost monitora od očiju može dovesti do iritacije očiju i glavobolje.

Idealna udaljenost monitora od očiju je 50 centimetara. Podesite visinu monitora tako da gornji dio zaslona bude u razini očiju. Vaše oči bi trebale gledati malo prema dolje kada gledate sredinu ekrana. Postavite udaljenost monitora od očiju treba biti oko 50 centimetara, približno na udaljenosti do jedne ruke. Ako je vaš zaslon veći, dodajte veću udaljenost od očiju.

Održavajte udaljenost između očiju i monitora tako da nagnete monitor unatrag 10° do 20°. Ovo će smanjiti odsjaj i od monitora i smanjiti će naprezanje očiju. Ako nosite naočale, spustite monitor ispod razine očiju i okrenite zaslon prema gore, nagnuvši ga unatrag 30° do 45°.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.