Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
tehnologija

Televizor 55 inch dimenzije

Televizor 55 inch dimenzije iznimno je velik te pruža dojam kao da u domu imate vlastito kino

pexels-vecislavas-popa-1571459.jpg
Foto: Pexels
Budi najbolja verzija sebe.

Televizori se danas više nego ikad mogu odabrati u raznim veličinama, oblicima, dizajnima… Pri kupnji je bitno znati njegove dimenzije, kao i dimenzije prostora u kojeg ga namjeravate staviti kako bi se u njega savršeno uklopio. Također, svi televizori imaju preporučenu udaljenost i kut gledanja pa i to trebate uzeti u obzir prilikom kupnje i postavljanja televizora u prostor.

Image

Primjerice, televizor 55 inch dimenzije ponekad je zahtjevno uklopiti u prostor ako nemate dovoljno mjesta na raspolaganju u vašem regalu.
Zato biste možda televizor 55 inch dimenzije možda lakše postavili na zid koji je dovoljno velik. To znači da dijagonala vašeg televizora iznosi 139,7 centimetara.

Osim dimenzije televizora, valja razmisliti i o kvaliteti slike visoke revolucije, poput 4K. Što je bolja rezolucija, to ćete na zaslonu jasnije vidjeti sliku. Iako, u posljednje su se vrijeme pojavili televizori opremljeni 8K rezolucijom. U usporedbi s 4K rezolucijom, 8K nudi četiri puta kvalitetniju sliku, a da bi se klasificirao kao 8K televizor, mota biti u mogućnosti producirati sadržaj slabije rezolucije u 8K te mora sadržavati 7480 x 4320 rezoluciju.

Dakle, jasno je da je televizor 55 inch dimenzije iznimno velik te da pruža dojam kao da u domu imate vlastito kino. Ali, morate obraditi pažnju i na veličinu prostora u koji ga stavljate kako ne bi ipak izgledao previse glomazno u usporedbi s ostatkom pokućstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.