Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Društvene mreže

Što znači tagirati? Kako tagirati na društvenim mrežama?

Što znači tagirati? Kako funcionira tagiranje na društvenim mrežama? Saznajte sve o tagiranju i što znači tagiranje na društvenim mrežama.

drustvene-mreze.jpg
Foto: Pixabay
Budi najbolja verzija sebe.

Tagiranje je društvena značajka koja je započela na Facebooku. Uključuje povezivanje imena i profila prijatelja s fotografijom, objavom ili komentarom na društvenoj mreži. U početku se Facebook tagiranje moglo raditi samo s fotografijama. Danas, međutim, možete tagirati Facebook prijatelje u gotovo bilo koju vrstu objave na Facebooku.

Kada znate što znači tagirati na društvenim mrežama, važno je znati kako izgleda tagiranje. Tagiranje je u biti naziv na koji se može kliknuti i koji se pojavljuje u opisu fotografije. Kada prijeđete kursorom preko fotografije na kojoj su označeni korisnici, vidjet ćete imena tih korisnika koja se pojavljuju iznad fotografije. To je imalo smisla kad je bilo isključivo namijenjeno fotografijama jer je svatko tko je objavio fotografije mogao označiti svoje prijatelje koji su se pojavili na njima kako bi svakom licu dao ime.

No, kako funkcionira tagiranje na Facebooku? Kada nekoga tagirate u objavi, stvarate posebnu vrstu poveznice. Zapravo povezuje profil osobe s objavom, a osoba označena na fotografiji uvijek dobiva obavijest o tome. Važno je znati što znači tagirati na društvenim mrežama te kako tagiranje funkcionira kako biste ostali u toku s razvojem društvenih mreža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.