Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Tehnologija

Što je smart home? Kako funkcinira smart home?

Što je smart home? Kako funkcinira smart home? Upoznajte se sa smart home tehnologijom.

smart-home.jpg
Foto: Pixabay
Budi najbolja verzija sebe.

Smart home odnosi se na prikladnu kućnu postavu u kojoj se uređajima može automatski upravljati daljinski s bilo kojeg mjesta s internetskom vezom pomoću mobilnog ili drugog umreženog uređaja. Uređaji u pametnoj kući međusobno su povezani putem interneta, omogućujući korisniku daljinsko upravljanje funkcijama kao što su sigurnosni pristup domu, temperatura, osvjetljenje i kućno kino.

Kada je objašnjeno što je smart home, važno je znati kako smart home funkcionira. Uređaji unutar smart home međusobno su povezani i može im se pristupiti putem jedne središnje točke kao što je pametni telefon, tablet ili računalo. Brave na vratima, televizori, termostati, kućni monitori, kamere, svjetla, pa čak i uređaji kao što je hladnjak mogu se kontrolirati putem jednog sustava kućne automatizacije. Sustav se instalira na mobilni ili drugi umreženi uređaj, a korisnik može kreirati vremenske rasporede za stupanja na snagu određenih promjena.

Pametni kućanski uređaji dolaze s vještinama samoučenja kako bi mogli naučiti rasporede vlasnika kuće i izvršiti prilagodbe prema potrebi. Pametne kuće s kontrolom rasvjete omogućuju vlasnicima kuća da smanje potrošnju električne energije i ostvare korist od ušteda troškova povezanih s energijom. Važno je znati što je smart home i kako funkcionira kako bi znali odlučiti želite li ga ugraditi u vaš dom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.