Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Poslovni svijet

Što je otvorena molba za posao mail? Kako se piše otvorena molba za posao?

Tražite novi posao? Zašto ne biste poslali otvorenu molbu za posao putem maila? Donosimo što je otvorena molba za posao i kako poslati otvorenu molbu za posao mailom.

molba-za-posao.jpg
Foto: Pixabay
Budi najbolja verzija sebe.

Otvorena molba za posao, također poznata kao aktivno traženje posla, je proces kada kandidat proaktivno traži posao putem slanja životopisa i motivacijskog pisma potencijalnim poslodavcima. Ova metoda traženja posla postaje sve popularnija jer omogućava kandidatima da se predstave poslodavcima koji možda traže nove radnike, ali koji još nisu objavili slobodna radna mjesta. No, kako se šalje otvorena molba za posao mailom?

Kada šaljete otvorenu molbu za posao mailom, važno je da se pridržavate nekoliko pravila kako bi se vaša molba što bolje predstavila. Prvo, provjerite da je vaš e-mail profesionalan i da sadrži vaše ime, poziciju i kontakt informacije u potpisu. E-mail naslov treba biti jasan i opisati vašu namjeru, primjerice "Otvorena molba za posao".

Drugi savjet za slanje otvorene molbe za posao mailom je prilaganje životopisa i motivacijskog pisma. Vaš životopis treba biti dobro napisan i usmjeren na posao za koji se molite, a motivacijsko pismo treba objasniti zašto se želite prijaviti za posao i kako se vaše iskustvo i vještine podudaraju s potrebama poslodavca. Treće, budite specifični u svojoj molbi. Umjesto da šaljete općenitu molbu za bilo koji radni posao, trebate se fokusirati na određeno radno mjesto u kojem želite raditi i navedite kako se vaše iskustvo i vještine podudaraju s tim područjem. Kada šaljete molbu za posao, važno je biti strpljiv. Nemojte očekivati odmah odgovor jer poslodavci obično imaju puno e-mailova koje trebaju pročitati prije nego odgovore na vaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.