Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Tehnologija

Kratki vodič kako vratiti skrivene podatke sa USB-a

Ne vidite podatke sa USB sticka? Postoji jednostavan način kako sakriti skrivene podatke sa USB sticka.

usb-stick.jpg
Foto: Pixabay
Budi najbolja verzija sebe.

Prije nego što započnete oporavak skrivenih datoteka na vašem USB sticku, možete ih pokušati učiniti vidljivima pomoću pretraživača datoteka. Ovo je ugrađeni alat u bilo kojoj verziji sustava Windows. Da biste to učinili, najprije umetnite svoj USB stick u utor na računalu. Pretraživač datoteka će se automatski pokrenuti. Pritisnite karticu „Pogled“. Sada morate kliknuti potvrdni okvir za prikaz skrivenih stavki na alatnoj traci i prethodno skrivene datoteke trebale bi biti vidljive. Međutim, ako ovaj način kako vratiti skrivene podatke sa USB sticka nije uspio, postoji još jedan način za vraćanje skrivenih podataka sa USB-a.

Ova metoda kako vratiti skrivene podatke sa USB sticka temelji na vraćanju skrivenih datoteka pomoću naredbenog retka. Najprije spojite USB stick na računalo, a zatim pritisnite start i upišite “cmd”. Pritisnite prozor i kliknite na "Pokreni kao administrator". Vidjet ćete crni okvir u koji morate unijeti slovo pogona i dvotočku “:”, primjerice, D:. Sada upišite naredbu attrib -s -h *.* /S /D . Pritisnite Enter.

Sljedeći korak načina kako vratiti skrivene podatke sa USB sticka je isključivanje USB sticka. Izvadite USB stick iz računala te ga ponovno uključite i provjerite jesu li vraćeni podaci na USB. Naredba attrib trebala je riješiti vaš problem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.