Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Tehnologija

Kako vratiti nespremljeni Word dokument?

Nestalo je struje i izgubili ste Word dokument? Bez brige, vraćanje nespremljenog Word dokumenta u nekoliko koraka je jednostavno.

laptop.jpg
Foto: Pixabay
Budi najbolja verzija sebe.

Iznenadni prekid napajanja, neplanirano gašenje računala ili nešto drugo neočekivano može uzrokovati gubitak vašeg nespremljenog Word dokumenta. U takvim situacijama mnogi korisnici brzo gube nadu da će pronaći izgubljeni dokument, ali postoji nekoliko koraka koje možete poduzeti kako biste pokušali vratiti svoj nespremljeni Word dokument.

Prvi korak koji trebate poduzeti je provjeriti može li se dokument automatski spremiti u mapu "Autosave". Da biste pronašli ovu mapu, idite na "Datoteka" u gornjem lijevom kutu ekrana, a zatim kliknite na "Opcije". U "Opcijama" kliknite na "Spremanje", a zatim pronađite opciju "Automatski spremljene informacije o datoteci" koja bi trebala biti označena. Pogledajte putanju koja se nalazi pored ove opcije i otvorite mapu u pregledniku datoteka. Ako imate sreće, vaš nespremljeni dokument mogao bi se nalaziti u ovoj mapi.

Ako vaš dokument nije spremljen u mapi "Autosave", postoji još jedan način da ga pronađete. Kliknite na "Datoteka" u gornjem lijevom kutu ekrana i odaberite "Info". Potražite opciju "Vrati" i kliknite na nju. Ako se dokument nalazi u mapi "Nedavno", bit će prikazan na popisu. Ako nije, kliknite na opciju "Neuspjeli dokumenti" i potražite svoj dokument na popisu.

Ako ove metode ne uspiju, možda ćete morati koristiti poseban program za oporavak podataka. Takvi programi mogu pretražiti tvrdi disk računala u potrazi za izgubljenim datotekama i pokušati ih obnoviti. Međutim, ovi programi nisu uvijek uspješni i mogu koštati novac.

U svakom slučaju, najbolja praksa je redovito spremanje svog rada kako biste izbjegli gubitak podataka. Ako se vaš Word dokument neočekivano ugasi, nadajte se da će se automatski spremiti ili pokušajte pronaći dokument u mapama "Autosave", "Nedavno" ili "Neuspjeli dokumenti". Ako ništa ne uspije, možda ćete morati koristiti program za oporavak podataka ili naučiti lekciju i redovito spremiti svoj rad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.