Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Tehnologija

Kako ukloniti virus sa USB sticka?

Pojavili li se virus na USB sticku potrebno ga je ukloniti. Saznajte kako ukloniti virus sa USB sticka u svega nekoliko koraka.

usb-stick.jpg
Foto: Pixabay
Budi najbolja verzija sebe.

USB stick važan je dodatak računalu jer vam omogućuje prikladno nošenje datoteka i dokumenata. Međutim, ranjiv je na jedan zlonamjerni softver poznat kao virus prečaca. Ovaj virus obično pogađa računala. Dakle, kada povežete svoj USB stick sa zaraženim računalom, vaš disk se zarazi, a sve datoteke na njemu prikazane su kao prečac. U tom slučaju ne možete pristupiti svojim datotekama koje daju poruku o pogrešci kad god ih pokušate otvoriti. Srećom, postoji način kako ukloniti virus sa USB sticka.

Prvi korak načina kako ukloniti virus sa USB sticka je otvaranje naredbenog retka. U okvir za pretraživanje sustava upišite CMD za pristup naredbenom retku. Kliknite ga desnom tipkom miša i kliknite pokreni kao administrator. Zatim idite na svoj pretraživač datoteka i kliknite mapu moje računalo. Pronađite USB stick koji želite očistiti od virusa.

Sljedeći korak načina kako ukloniti virus sa USB sticka je upisivanje naredbe u naredbeni redak. Vratite se u prozor naredbenog retka i upišite del *.Ink, a zatim pritisnite enter na tipkovnici. Upišite attrib -s -r -h *.* /s /d / te na kraj dodajte ime vašeg USB sticak i i pritisnite enter. Ovaj način kako ukloniti virus sa USB sticka je gotov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.