Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Tehnologija

Kako radi powerline adapter? Što je powerline adapter?

Susreli ste se s pojmom poweline aparter i ne znajte koja je njegova funkcija. Saznajte što je poweline adapter i kako radič.

powerline-adapter.jpg
Foto: Pixabay
Budi najbolja verzija sebe.

Powerline adapteri koriste električne žice u vašem domu ili zgradi za povezivanje s vašom mrežom. To je alternativa provođenju mrežnih kabela kroz vaš dom ili zgradu. Većina električnih kompleta ima dva adaptera, svaki s priključkom za spajanje mrežnog kabela.

Jedan je uređaj uključen u električnu utičnicu i povezan s modemom ili usmjerivačem pomoću mrežnog kabela, dok je druga jedinica uključena u drugu električnu utičnicu i spojena na vaš uređaj koji podržava internet pomoću mrežnog kabela. No, kako radi powerline adapter?

Mrežni uređaj povezuje se s mrežnim adapterom pomoću ethernet kabela. Powerline adapter je uključen u zidnu električnu utičnicu. Nakon što ga priključite, možete koristiti powerline adapter za slanje i primanje medijskih datoteka i podataka putem električne mreže vašeg doma na drugi električni adapter priključen na drugom mjestu. Da biste to učinili, drugi mrežni adapter priključite u zidnu električnu utičnicu u blizini lokacije vašeg usmjerivača te je on povezan s vašim usmjerivačem pomoću Ethernet kabela. Važno je znati kako radi powerline adapter kako bi znali iskorištavati tehnologiju koja je svuda oko nas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.