Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Tehnologija

Kako puniti bateriju laptopa?

Želite produljiti vijek trajanja vašeg laptopa? Za to je potrebno znati kako puniti bateriju laptopa na pravi način. Saznajte zašto je važno brinuti o bateriji te kako puniti bateriju laptopa.

laptop.jpg
Foto: Pixabay
Budi najbolja verzija sebe.

Sve se baterije s vremenom troše, ali se ne troše istom brzinom. Vi i netko drugi, s istim potpuno novim prijenosnim računalom na isti dan, mogli biste imati prilično različit vijek trajanja baterije nakon dvije godine, ovisno o načinu punjenja laptopa. Donosimo nekoliko savjeta kako puniti bateriju laptopa.

Prvi savjet koji govori kako puniti bateriju laptopa je da ne dopustite pražnjenje baterije ispod 40%. Ako laptop često koristite bez punjača, pokušajte ga držati iznad 40% napunjenosti. Kad dođe vrijeme da ga ponovno napunite, dopunite ga do otprilike 80%. Korištenje laptopa na ovaj način najbolji je i najočitiji način produljenja dugovječnosti i kapaciteta punjenja vašeg laptopa.

Sljedeći savjet koji govori kako puniti bateriju laptopa je da držanje laptopa na punjaču ne uništava bateriju. Držanje laptopa redovito uključenim u struju, s baterijom napunjenom do 100% nije loše za laptop. Nakon što baterija dosegne 100%, većina modernih laptopa prestaje se puniti, a umjesto toga napajanje se preusmjerava na sustav. Važno je poznavati kako puniti bateriju laptopa kako ne biste morali mijenjati bateriju laptopa nakon nekoliko mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.