Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Tehnologija

Praktični savjeti kako pronaći sigurnosni ključ mreže

Zaboravili ste sigurnosni ključ mreže te ne možete koristiti svoju internetsku mrežu? Postoji nekoliko načina kako pronaći sigurnosni ključ mreže.

sigurnost.jpg
Foto: Pixabay
Budi najbolja verzija sebe.

Sigurnosni ključ mreže, poznat i kao bežični mrežni ključ ili Wi-Fi sigurnosni ključ, lozinka je koja se koristi za zaštitu bežične mreže od neovlaštenog pristupa. Koristi se za šifriranje podataka koji se prenose preko mreže, što hakerima otežava presretanje podataka i pristup osjetljivim informacijama. Sigurnosni ključ mreže obično je kombinacija slova, brojeva i posebnih znakova koja ima između 8 i 63 znaka. No, kako pronaći sigurnosni ključ mreže?

Prvi način za pronalazak sigurnosnog ključa mreže je provjeravanje rutera. Sigurnosni ključ mreže često je otisnut na naljepnici na dnu ili stražnjoj strani rutera. Potražite oznaku na kojoj piše "Ključ bežične mreže" ili "Sigurnosni ključ Wi-Fi mreže".

Ukoliko ne možete pronaći sigurnosni ključ mreže na ruteru, možete koristiti web sučelje usmjerivača. Mnogi usmjerivači imaju web sučelje kojem se može pristupiti upisivanjem IP adrese usmjerivača u web preglednik. Nakon što se prijavite, obično možete pronaći mrežni sigurnosni ključ pod bežičnim postavkama. Ovo su dva najbrža načina za pronalazak sigurnosnog ključa mreže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.