Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Tehnologija

Kako formatirati SD karticu na laptopu?

Želite zaštiti svoje podatke na SD kartici? Potrebno je formatirati SD karticu na laptopu. Donosimo što je SD kartica i kako formatirati SD karticu na laptopu.

laptop.jpg
Foto: Pixabay
Budi najbolja verzija sebe.

SD kartica je vrsta prijenosnog uređaja za pohranu koji se obično koristi u fotoaparatima, pametnim telefonima i drugim prijenosnim uređajima. To je mala, tanka kartica koja može pohraniti veliku količinu podataka, uključujući fotografije, video zapise, glazbu i dokumente. Međutim, kao i kod bilo kojeg drugog uređaja za pohranu, SD kartice se s vremenom mogu zatrpati i napuniti nepotrebnim datotekama. U tim slučajevima možda će biti potrebno formatirati SD karticu kako biste izbrisali stare podatke i počeli ispočetka. No, kako formatirati SD karticu na laptopu?

Prvo što trebate učiniti kada želite formatirati SD karticu na laptopu je umetnuti SD karticu u laptop. Otvorite mapu "Računalo" i pronađite SD karticu. Trebao bi se pojaviti kao prijenosni pogon. Desnom tipkom miša kliknite SD karticu i odaberite "Formatiraj".

Sljedeće što trebate učiniti kada želite formatirati SD karticu na laptopu je odabrati sustav. U prozoru „Formatiranje“ odaberite datotečni sustav koji želite koristiti i kliknite "Start". Potvrdite da želite formatirati SD karticu i kliknite "U redu". Pričekajte da se proces formatiranja završi. To može potrajati nekoliko minuta ovisno o veličini SD kartice. Vaša SD kartica sada je formatirana i spremna za korištenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.