Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Bankarstvo

Kako izgleda i gdje se nalazi IBAN na kartici?

Zanima vas što je IBAN i gdje se nalazi IBAN na kartici? Saznajte što je IBAN i kako pronaći IBAN na kartici.

kartica.jpg
Foto: Pixabay
Budi najbolja verzija sebe.

IBAN broj je jedinstveni identifikator za vaš bankovni račun koji pokazuje banku i državu kojoj vaš račun pripada. Uključuje broj vašeg računa i šifru sortiranja. IBAN se koristi kako bi se osiguralo da novac prenesen iz inozemstva ne zaluta, već da sigurno završi na pravom računu. Međutim, gdje se nalazi IBAN na kartici?

Prije nego se odgovori na pitanje gdje se nalazi IBAN na kartici, potrebno je znati kako izgleda IBAN.  Duljina IBAN-a koji ćete morati koristiti pri obavljanju međunarodnih prijenosa novca razlikuje se od zemlje do zemlje, ali može imati do 34 znamenke. Na primjer, hrvatski IBAN ima 22 znaka, francuski IBAN ima 27 znakova, a španjolski IBAN ima 25 znakova.

No, gdje se nalazi IBAN na kartici? IBAN se mora nalaziti na svakoj bankovnoj kartici. S prednje strane kartice postoji tekst na kojem piše „IBAN:“, a u nastavku broj koji započinje slovima, primjerice „HR“. Kada upisujete IBAN, obavezno je upisati i slova. Važno je znati gdje se nalazi IBAN na kartici kako bi unijeli pravi IBAN prilikom transakcije.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.