Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Informatika

Kratki vodič za pravilno formatiranje SSD diska

Kada prvi put nabavite SSD, važno ga je formatirati prije korištenja. Saznajte što je SSD disk i kako funkcionira formatiranje SSD diska.

pc.jpg
Foto: Pixabay
Budi najbolja verzija sebe.

Solid State Drive (SSD disk) je vrsta uređaja za pohranu koji koristi trajnu memoriju za pohranu podataka. Za razliku od tradicionalnih tvrdih diskova, koji za pristup podacima koriste diskove koji se okreću, SSD diskovi koriste memorijske čipove. To omogućuje brži pristup podacima, kao i poboljšanu izdržljivost i pouzdanost.

Kada prvi put nabavite SSD disk ili zamijenite stari tvrdi disk SSD diskom, važno je formatirati disk prije nego što ga počnete koristiti. Formatiranje SSD diska je proces pripreme pogona za korištenje stvaranjem datotečnog sustava na njemu. To operativnom sustavu omogućuje čitanje i pisanje podataka na disk. No, kako formatirati SSD disk?

Kada želite formatirati SSD disk, najprije otvorite mapu "Računalo" i pronađite SSD disk. SSD disk bi se trebao pojaviti kao prijenosni pogon. Desnom tipkom miša kliknite SSD disk i odaberite "Formatiraj SDD disk" opciju.

Sljedeće što trebate učiniti kada želite formatirati SSD disk na laptopu je odabrati sustav. U prozoru „Formatiranje“ odaberite datotečni sustav koji želite koristiti i kliknite "Start". Potvrdite da želite formatirati SSD disk i kliknite "U redu". Pričekajte da se proces formatiranja završi. To može potrajati nekoliko minuta ovisno o veličini SSD disk. Vaš SSD disk je formatiran i spreman za korištenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.