Vege jela

Veganski vafli dobar izbor za doručak

Kako postoji vafli bez glutena, vafli sa sirom, slani i slatki vafli, tako postoje i veganski vafli. Jeste li probali veganske vafle?

vafli.jpg
Foto: Pixabay

Hraskavi, pahuljast i vrlo jednostavni za napraviti veganski vafli odličan su izbor za doručak. Donosimo provjereni recept kako napraviti veganske vafle.

Sastojci za veganske vafle:

  • ½ šalica veganskog mlijeka
  • 2 žličice jabučnog octa
  • 2 šalice glatkog brašna
  • 1 žlica praška za pecivo
  • ½ žličice soli
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • ¼ šalica otopljenog veganskog maslaca
  • ½ žličice ekstrakta vanilije

Priprema veganskih vafla:

Pomiješajte sve mokre sastojke: vegansko mlijeko, jabučni ocat i otopljeni veganski maslac. Ako kojim slučajem nemate veganski maslac, možete koristiti kokosovo ulje.

Dobro pomiješajte sa mutilicom kako bi se svi sastojci dobro pomiješali. Ostavite da odstoji par minuta dok se ne pojave mjehurići. U drugu zdjelu pomiješajte sve suhe sastojke: glatko brašno, prašak za pecivo, sol, smeđi šećer. Suhe sastojke postepeno prelijte u mokre sastojke i dobro ih pomiješajte. Pustite da smjesa odstoji par minuta te ih onda sa žlicom u zagrijani kalup za vafle.

Pričekajte 5 minuta dok veganski vafl ne poprimi zlatnu boju te je onda gotov.