Jela s lososom

Umak za dimljeni losos - recept i priprema

Umak za dimljeni losos dat će posebnu dimenziju ovom ukusnom jelu. Kako se priprema umak za dimljeni losos?

losos-odrezak.jpg
Foto: Pixabay

Dimljeni losos specijalitet je koji je idealna za sve prilogode. Brzo se priprema, priprema nije zahtjevna. Kako se priprema umak za dimljeni losos?

Umak za dimljeni losos sastojci:

  • 2 odreska lososa
  • ljutika - sitno nasjeckana
  • 2 dkg kopra
  • 275 ml bijelog vina
  • 1 dkg maslaca
  • 1 dkg brašna
  • 3 kisela krastavca
  • žlica slanih kapara
  • 2 žlice punomasnog kiselog vrhnja

Umak za dimljeni losos priprema:

Napravite umak tako da najprije stavite ljutiku i košar u vino. Stavite kuhati i kada zakuha, kuhajte na laganoj vatri oko 5 minuta.

Za to vrijeme u drugoj posudi otopite maslac i dodajte brašno. Kada smjesa postane glatka, dodajte stabljike kopra iz vina i dodajte luk te ljutiku.

Sve zajedno dinstajte oko 2 minute.

Za to vrijeme narežite krastavce na čim manje komadiće i sve zajedno s kaparima i koprom dodajte u umak. Na kraju umiješajte kiselo vrhnje.

Umak za dimljeni losos je gotov, prelijte ga preko pečenih odrezaka lososa.