Pizza majstor

Tijesto za pizzu iz pekača - recept i priprema

Tijesto za pizzu može se napraviti i iz pekača uz pomoć dobrog recepta. Kako napraviti tijesto za pizzu iz pekača?

pizza.jpg
Foto: Pixabay

Sigurno ste probali mnogo puta napraviti tijesto za pizzu iz pekača, ali nikako da vam uspije tijesto da bude savršeno dobro. Donosimo jednostavni recept kako napraviti dobro tijesto za pizzu iz pekača.

Sastojci za tijesto za pizzu iz pekača:

  • vrećica suhog kvasca
  • 750g glatkog brašna
  • 1 žlica soli
  • 1 žličica octa
  • 1 žličica maslinovog ulja
  • 1 žličica šećera
  • 1 šalica vode

Priprema tijesta za pizzu iz pekača:

Početak ovog recepta za tijesto za pizzu iz pekača, potrebno je dignuti kvasac. Otopite kvasac u toploj vodi sa šećerom.

Potrebno je da odstoji oko 5 minuta da se digne, najbolje ćete znati da se kvasac kvalitetno dignuo tako da će se blago zapjeniti. U dignuti kvasac, dodajte vode, sol, ocat i maslinovo ulje te postepeno dodavajte brašno. Miješajte rukama bit će vam lakše. Kada ste napravili tijesto ostavite sat vremena do dva sata kako bi se tijesto diglo. Najbolje je da tijesto prekrijete krpom. Kada se tijesto dignulo, možete raditi oblik pizze kakav želite.

Prije slaganja sastojaka za pizzu, ispecite tijesto par minuta i onda počnite slagati sastojke i ispecite pizzu do kraja. Tako će tijesto biti još bolje i ukusnije.