Recept i priprema

Kako se radi najbolje vučeno tijesto?

Kako biste napravili najbolje vučeno tijesto možete koristiti klasičnu metodu. Saznajte kako napraviti najbolje vučeno tijesto.

brasno-kolač.jpg
Foto: Pixabay

Za izradu vučenog tijesta potreba je praksa. Svaki novi pokušaj izrade vučenog tijesta donijet će sve bolje i bolje rezulate. Kako napraviti najbolje vučeno tijesto?

Klasična metoda se odnosi na pripremu vučenog tijesta na 'klasičan' način uz pomoć valjka. Stavite tijesto na stol stol koji ste prethodno malo posipali s brašnom. Nakon toga uz pomoć valjka krenite s razvlačenjem tijesta. Nakon što ste s valjko razvalljali tijesto uzmite tijesto u ruke i s prstima dalje razvaljajte tijesto do željene debljine.

Donosimo jednostavan i na neki način klasičan recept za pripremu vučenog tijesta.

Sastojci potrebni za pripremu najboljeg vučenog tijesta:

  • 30 dkg brašna
  • 1/2 žličice soli
  • 1,5 dcl tople vode
  • 2 žumanjka
  • 2 žličice biljnog ulja
  • žličica bijelog octa

Najbolje vučeno tijesto priprema:

Pomiješajte brašno i sol, dodajte vodu, žumanjke, ulje i ocat. Sve dobro izmiješajte i napravite glatko tijesto.

Ako je tijesto presuho dodajte žlicu vode. Dobro izradite tijesto i pokrijte ga plastičnom folijom. Ostavite u hladnjak na sat vremena.