Kulinarstvo

Recept kako napraviti najbolje tijesto za pitu

Želite se okušati u pripremi domaće pite? Za to je potrebno pripremiti najbolje tijesto za pitu. Donosimo ukusan recept za najbolje tijesto za pitu.

dizano-tijesto.jpg
Foto: Pixabay

Lisnato i ukusno, ovo domaće tijesto za pitu izuzetno je jednostavno za pripremiti. Najbolje tijesto za pitu napravljeno je od samo pet jednostavnih sastojaka te je gotovo za svega nekoliko minuta.

Sastojci potrebni da se pripremi najbolje tijesto za pitu su:

  • 230 grama maslaca
  • 240 grama brašna
  • 1 žlica šećera
  • sol po ukusu
  • 150 ml vode

Kako biste pripremili recept za najbolje tijesto za pitu najprije stavite maslac u zamrzivač na 10 minuta. U velikoj posudi pomiješajte brašno, šećer i sol. Smrznuti maslac naribajte u brašno. Rukama umiješajte maslac u smjesu brašna dok se dobro ne prekrije. Prelijte smjesu sa 6 žlica vode i miješajte smjesu dok se ne zgruda. Nastavite dodavati vodu žlicu po žlicu dok se ne formira rahlo i mrvljivo tijesto.

Najbolje tijesto za pitu premijesite nekoliko puta u zdjeli dok se ne stvori kohezivna masa. Oblikujte kvadrat debljine 1 cm i čvrsto zamotajte u plastičnu foliju. Ohladite 1 sat.

Na lagano pobrašnjenoj površini razvaljajte ohlađeno tijesto u pravokutnik debljine 1 cm. Presavijte tijesto na trećine, čvrsto zamotajte a zatim ohladite. Najbolje tijesto za pitu je gotov i možete ga čuvati u zamrzivaču do 2 mjeseca ili iskoristiti odmah.