Kolač bez pečenja

Kremasti kolači sa marelicama bez pečenja

Ova kremasta torta od marelica napravljena je od svježih marelica i ne treba se peći. Pogledajte kako se priprema kremasti kolač sa marelicama.

marelice.jpg
Foto: Pixabay

Podloga za ovaj kremasti kolač sa marelicama je od samih od narezanih svježih marelica. Nadjev od sira i kremasti preljev od marelica čine ovaj slojeviti kremasti kolač sa marelicama savršenom poslasticom u svako doba godine.

Sastojci za kremasti kolač sa marelicama:

Donji sloj:

  • 1 žlica granuliranog šećera
  • 2-3 marelice oguljene i narezane

Srednji sloj:

  • 240 g vrhnja za šlag
  • 170 g krem ​​sira
  • 60 g šećera u prahu/šećera u prahu
  • pola žličice vanilije

Gornji sloj:

  • 2 marelice ogulite i nasjeckajte
  • 50 g šalice šećera
  • 1/4 žličice cimeta
  • 240 g punog vrhnja za šlag

Kako se priprema kremasti kolač sa marelicama?

Donji sloj:

Pospite šećer na dno kalupa za tortu od 18-20 cm. Zatim po vrhu rasporedite narezane marelice. Ohladite. Prvi sloj za kremasti kolač sa marelicama je pripremljen.

Srednji sloj:

Tucite vrhnje dok ne postane čvrsto, u srednjoj zdjeli tucite krem ​​sir, šećer u prahu i vaniliju dok ne postane glatko, pa umiješajte u šlag. Ravnomjerno rasporedite po donjem sloju, ohladite.

Gornji sloj:

U manji lonac dodajte nasjeckane marelice, šećer i cimet, zakuhajte i kuhajte na laganoj vatri oko 10 minuta ili dok se ne zgusne. Pustite da se skroz ohladi (stavite u frižider da se brže ohladi).

Umutite čvrsti šlag. Kad se smjesa od marelica ohladi, umiješajte je u šlag. Izlijte na srednji sloj. Stavite u hladnjak na najmanje 8 sati ili preko noći. Stavite kremasti kolač sa marelicama u zamrzivač na 1-2 sata prije posluživanja.